Mercedes SLS AMG: Poznat konačan izgled?

INTERNETOM već neko vrijeme kruže kojekakve slike i renderi Mercedesovog bolida kojima su se sada pridružile dvije nove, jedna s naslovnice časopisa, i druga s web portala.

U svakom slučaju, SLS AMG će dostojno naslijediti McLarenov uradak, a publika će ga premijerno moći vidjeti krajem ljeta u Frankfurtu na tamošnjem salonu. Značajnija sličnost s duhovnim prethodnikom, modelom 300SL, kao i 6,2 V8 snage 571 KS ulijevaju povjerenje u tržišni uspjeh.

Međutim, posebno zanimljivom zvuči informacija kako će AMG do 2015. godine razviti i potpuno električnu izvedbu. eDrive izvedba će se temeljiti na standardnom modelu, dok bi pogon an sve kotače trebao biti ostvaren putem inwheel tehnologije sa 133 KS snažnim elektromotorima. 533 KS ukupne snage i oko 880 Nm okretnog momenta trebali bi zadovoljiti apetite ekološki nastrojenih trkača.

Spominju se vrijednosti o 4 sekunde za sprint do 100 km/h, 193 km/h maksimalne brine, te autonomija od 150 do 180 km. Nimalo impresivno, ako se uzme u obzir Tesla, tvrtka koja je već zapela za oko vodstvu Mercedesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.