Mia Dimšić o optužbama da je plagirala Taylor Swift: Slažem se da podsjeća...

Foto: Dario Njavro/Renato Brođulica za HRT

MIA DIMŠIĆ progovorila je o optužbama da je pjesma s kojom je pobijedila plagijat.

"Pa nekako ljudi često govore plagijat, a da bi nešto bilo plagijat, mora imati bilo koji dio ili melodije ili teksta zajednički, ili akorde, što u ovom slučaju... Mislim, to jednostavno matematički nije ovdje slučaj, to je vrlo lako zapravo usporediti. To bi svaki glazbenik znao da to nije", rekla je Mia za RTL.

"Ali se slažem da podsjeća atmosfera i slažem se da su mi albumi Folklor i Evermore Taylor Swift bili velika inspiracija. Mislim to su albumi koje ja slušam od 2020., ono kad je bila pandemija, stalno sam u njima, tako da je to nešto što mi se sviđa, to je zvuk koji mi je odličan i svaka usporedba s Taylor Swift je veliki kompliment", dodala je.

Podsjećamo, na Twitteru su se odmah nakon Dore pojavile optužbe da je pjesma Guilty Pleasure plagijat pjesme Willow megapopularne Taylor Swift.

Nakon toga je jedan korisnik TikToka podijelio video u kojem je istovremeno pustio obje pjesme i analizirao njihovu sličnost.

"Organizatori Eurosonga i Taylor Swift, nadam se da ćete ovo istražiti jer ovo nije 'ljepota zvuka'", napisao je, referirajući se na službeni slogan ovogodišnjeg Eurosonga.

Čujete li vi sličnost?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.