Mnogima omiljena: Iznenadit će vas u kojoj je pozi najlakše slomiti penis

Screenshot: Youtube

FRAKTURA penisa nije mit, već ozbiljna ozljeda koja se može dogoditi svakome, a u nekim seksualnim položajima od nje prijeti veća opasnost nego u drugima. 

Ako mislite da se radi o nekim kompliciranim položajima s egzotičnim nazivima, niste u pravu. Istraživanje objavljeno u International Journal of Impotence Researchu otkriva da do frakture penisa najčešće dolazi u položajima koji su mnogima uobičajeni. 

Istraživanje je provedeno na 90 muškaraca u dobi od 18 do 66 godina koji su doživjeli frakturu penisa. Prema njihovim iskustvima, tri su se seksualna položaja pokazala najopasnijima. 

Rezultati istraživanja pokazuju da je čak 41 posto muškaraca penis slomilo u psećem položaju. To se, navode, događa jer u žaru trenutka penis lako isklizne iz partnerice i udari u kost. 

Vjerovali ili ne, misionarski položaj je drugi kad se radi o lomovima penisa, a treći je položaj u kojem je žena gore. 

Iako mnogi vjeruju da se penis ne može slomiti jer je elastičan te da u njemu nema kosti, to je itekako moguće. Penis je građen od spužvastog tkiva u kojem su cjevčice koje se pune krvlju i tako dolazi do ukrućivanja. Kad je penis u erekciji, te cjevčice nisu savitljive pa prevelika sila može dovesti do boli, otoka i pucanja. 

Kako izbjeći opasnost? Seksualna terapeutkinja Ammanda Major je za Huffington Post otkrila da je najbolje biti oprezan kod potencijalno problematičnih poza. 

"Bitno je da ste svjesni koje poze mogu uzrokovati problem i biti pažljivi kad ih izvodite. Iako, u žaru trenutka je to lako zaboraviti", kaže ona. 

Stručnjakinja za seks Tracy Cox tvrdi da je tajna u tome da muškarac drži partneričine kukove kako bi održao stabilnost. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.