Moda ili kič? Šešire kakve Britanci nose teško je i opisati

Foto: EPA

Royal Ascot, glavni događaj u britanskom društvenom kalendaru, i ove godine je opravdao svoja očekivanja. Ispreplitali su se tradicija, sport, klasne razlike i, naravno, moda. Tako su se na ovogodišnjim konjskim utrkama mogle vidjeti brojne uzvanice koje se natječu međusobno koja će imati neobičniju modnu kombinaciju. Kako tradicija nalaže, šešir je obavezan modni dodatak za dame, tako da su i ove godine maštovite kreacije bile u prvom planu.

Na Royal Ascot stigao je i britanski kraljevski par, kralj Charles u svijetlom odijelu s tamnim cilindrom. Njegova supruga Camila odabrala je kraljevsko plavu haljinu sa šeširom širokog oboda. 

Charlesova pokojna majka, kraljica Elizabeta II. godinama je nosila jarke boje odjevnih kombinacija pa se ta tradicija nastavila i nakon njezine smrti. Glavni moto događaja "Kao nigdje drugdje" opravdali su svi uzvanici još jednu godinu zaredom. 

Spomenuti događaj utemeljila je kraljica Ana davne 1711. godine. Traje pet dana i mogu sudjelovati svi koji kupe kartu, čija se cijena kreće od 70 do 100 funti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.