Pokopala je dva muža i jedva postala majka: Na današnji dan rođena je najtužnija prva dama ikad

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan prije 87 godina rođena je Jackie Kennedy Onasis, jedna od najomiljenijih prvih dama i svjetska modna ikona. 

Pod imenom Jacqueline Lee Bouvier, rođena je 28. srpnja 1929. godine u Southamptonu. 

Nakon razvoda od Jackienog oca, majka joj se udala za Hugha D. Auchinclossa, bogatog nasljednika tvrtke Standard Oil.

Nakon završetka školovanja zaposlila se u novinama The Washington Times-Herald. Tri mjeseca je bila zaručena za mladog brokera, no kada je to propalo upoznala je svog budućeg supruga, Johna F. Kennedyja. 

Zaljubili su se, zaručili i 12. rujna 1953. godine stupili u brak. Dvije godine nakon vjenčanja, Jackie je imala spontani pobačaj, što joj je veoma teško palo jer je sanjala o tome da ima dijete. Godinu dana nakon toga rodila je mrtvu djevojčicu što ju je još više potreslo.

Sreća im se napokon osmjehnula 1957. godine kada je rođena njihova kći Caroline. 1960. godine John je objavio svoju kandidaturu i pobjedio na izborima, a Jackie je rodila njihovo drugo dijete, Johna F. Kennedyja mlađeg. 

U siječnju 1961. godine John je postao 35. predsjednik SAD-a, a Jackie jedna od najmlađih prvih dama ikad. Postala je omiljena u javnosti zbog besprijekornog stila, promicanja umjetnosti i humanitarnog djelovanja.

1963. godina bila je veoma tragična za Jackie. Rodila je sina Patricka koji je umro u bolnici nakon samo dva dana. 22. studenog 1963. sa suprugom je bila u Dallasu gdje je on upucan dok su se vozili gradom. Jackie je postala udovica sa samo 34 godine.

1968. udala se za grčkog biznismena Aristotlea Onassisa. On je umro 1975. godine, a Jackie je postala udovica po drugi put. 19. svibnja 1994. godine umrla je od limfoma i pokopana uz svog supruga Johna F. Kennedyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.