Na Doru stiže i hrvatski Ed Sheeran: "Izlazim iz svoje komfor zone"

Foto: Press

JEDNO od zanimljivih mladih imena ovogodišnje Dore je i koprivnički glazbenik Eric koji se natječe s pjesmom I Found You. Eric je trenutno po glasovima čitatelja Indexa na sedmom mjestu favorita za pobjednika u hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije. Na Dori se natjecao i prošle godine, a mi smo sad popričali s njim i saznali što gledatelji mogu očekivati od njega ove godine.

"Pjesmu sam počeo raditi krajem prošlog ljeta. Nastala je kao i sve moje pjesme dosad - svirao sam gitaru i, kad mi je glavna melodija zapela za uho, odlučio sam to snimiti i oko toga graditi sve ostalo. Malo po malo nastajala je pjesma koju isprva nisam planirao prijaviti na Doru. No, kad sam je završio, znao sam - ova pjesma ima eurovizijski potencijal i moram je prijaviti na Doru. U finalnoj fazi produkcije priključili su mi se Filip Vidović i Gordan Dragić, zakucali smo odlični finalni i eto me u Opatiji", priča Eric.

"Izlazim iz svoje komfor zone"

Pjesma I Found You puno je bržeg tempa od pjesme Reci mi s kojom se predstavio prošle godine.

"Ključne razlike između pjesama su zapravo stilske i prezentacijske prirode. Prošle godine nastupio sam s pjesmom srednjeg tempa i uz gitaru, minimalistički, jer je tako pjesma diktirala. Ove godine pred TV publiku na pozornicu Dore dolazim s bržom, plesnom pjesmom u kojoj odlična bass dionica diktira groove. Samim time, ovogodišnja pjesma zahtijeva drukčiji pristup, scenski pokret, koreografiju s vrhunskim plesačicama i plesačima, bez zaštitnog znaka - gitare", kaže nam i dodaje da ovom pjesmom izlazi iz svoje komfor zone.

Prošle godine je nastupao sam, uz gitaru, a ove godine dolazi u pratnji plesača, među kojima su neka od najpoznatijih imena hrvatske plesne scene, poput Tine Walme. Koreografiju mu je osmislila Helena Janjušević. 

Svoje suparnike na Dori, kaže, veoma poštuje te neke od njih i privatno prati. Na kraju će ipak, smatra, presuditi pjesma i emocija.

Erica često u javnosti nazivaju "hrvatskim Edom Sheeranom". To mu, priznaje, laska.

"Ed je napisao vjerojatno preko 500 pjesama. Velik broj hitova današnjice, koje izvode razni izvođači, zapravo su njegovih ruku djelo. Privatno slušam većinom pop glazbu, ali volim poslušati i razne žanrove pa iz njih izvući nešto što mi se sviđa što bih mogao pretočiti u svoju glazbu", dodaje.

"Maneskin je nakon Eurosonga napravio najveći uspjeh"

Ove godine pjeva na engleskom jeziku, no smatra da nema određenog recepta za pobjedu.

"Trendovi se mijenjaju, izvođači na Eurosongu su uvijek odlični i vjerojatno neko globalno raspoloženje publike odluči o pobjedniku samog natjecanja. Da mi je netko rekao prošle godine prije Eurovizije da će pobijediti rokerska pjesma, ne bih vjerovao, no to se upravo i dogodilo. Maneskin je stvarno imao pjesmu za koju se ispostavilo da je pun pogodak, imali su odličnu energiju na pozornici, a na kraju krajeva, mislim da su nakon Eurosonga napravili najveći uspjeh jer su rasprodali turneju u SAD-u", smatra.

"Smatram da za pobjedu na Eurosongu nije potrebno previše kalkulirati. Emocija je taj ključni segment pjesme i nastupa koji ima moć da pjesmu izdvoji iz mase", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.