Način na koji ovi celeb roditelji podržavaju svoju queer djecu oduševljava svijet

Foto: Profimedia/Instagram

KĆI BIVŠEG glumačkog para Jennifer Garner i Bena Afflecka, ranije poznata kao Seraphina Rose, odnedavno ima novo ime. Sada se zove Fin Affleck, a svoje novo ime predstavila je tijekom govora na komemoraciji Jenniferinog oca, odnosno svog djeda, koji je nedavno preminuo.

Nagađanja o tome da je rodno nebinarna osoba pojavila su se nakon što je ranije ove godine osvanula u javnosti s kratkom, dječačkom frizurom. Fin se još uvijek ne izjašnjava o tome je li rodno nebinarna osoba ili se smatra dječakom, no jasno je da u tome ima potporu svojih roditelja. 

U obitelji Affleck već postoji nebinarna osoba - Emma (16), dijete Jennifer Lopez koje je dobila u braku s pjevačem Marcom Anthonyjem. J.Lo je Emme prvi put nazvala "they" (nebinarna zamjenica) prije dvije godine na jednoj gala večeri.

Garner, Affleck i Lopez samo su neka imena na dugom popisu slavnih roditelja koji imaju trans ili nebinarnu djecu, a koji uključuje Megan Fox, Marlona Wayansa, Sade, Jamie Lee Curtis, Dwyanea Wadea i Gabrielle Union, Cynthiju Nixon...

Megan Fox

Prošle godine zvijezdu Transformersa optužio je republikanski susjed da tjera dvojicu od svoja tri mala sina, tada u dobi od šest, devet i deset godina, da nose "odjeću za djevojčice". Fox je zanijekala da ih je prisiljavala, ali priznaje da ih je uvijek poticala da budu rodno fluidne osobe i da su njezinog starijeg, Noaha, kolege iz razreda zadirkivali jer nosi haljine u školu.

Marlon Wayans

Holivudski glumac Marlon Wayans otvoreno je progovorio o tome kako je to biti roditelj transrodnog djeteta, priznajući da je u početku "poricao". Wayans je najpoznatiji po ulozi u White Chicksu, a glumac je nedavno progovorio o svom najstarijem djetetu koje je transrodno.

Govoreći u radijskoj emisiji The Breakfast Club, Wayans je progovorio o rodnom identitetu svog 23-godišnjeg sina Kaija, otkrivši da je transrodan. "Imam kćer koja je postala sin. Moja kći Amai sada je Kai, i tako, pričam o tranziciji", naveo je pa objasnio:

"Ne njegovoj tranziciji, nego mojoj kao roditelja, od neznanja i poricanja do potpune bezuvjetne ljubavi i prihvaćanja." Dodao je da ima puno roditelja kojima bi dobro došlo da čuju njegovu pozitivnu poruku o poštivanju identiteta svog djeteta.

Sade

"Hvala ti što si bila uz mene ovih šest mjeseci, mama. Hvala ti što se boriš sa mnom da upotpunim čovjeka kakav jesam. Hvala ti na ohrabrenju kad je teško, na ljubavi koju mi pružaš. Najčišće srce. Jako te volim. Kraljica nad kraljicama", napisao je na Instagramu sin pjevačice Izaak, koji je transrodan, o podršci svoje majke tijekom njegove tranzicije.

Jamie Lee Curtis

Oskarovka je otkrila 2021. da je njezino usvojeno dijete, ranije poznato kao Tom, sada trans žena po imenu Ruby. Glumica je rekla da su se ona i njezin suprug Christopher Guest u početku borili s prilagodbom - slučajno bi nazvali Ruby starim imenom i pogrešno koristili zamjenice, ali kaže da je s vremenom naučila.

Dwyane Wade 

"Kad pogledam Zayu, dobijem nadu. Jer mislim, u redu, odgajali smo našu djecu da budu autentična. Želimo im osigurati da se osjećaju snažno, podržano i slobodno da budu točno ono što jesu", rekao je za People bivši profesionalni košarkaš Dwyane Wade o kćeri Zayi koja je otkrila da je transrodna.

Marcia Gay Harden

"Ono što me pokreće je to da su moja djeca sva queer. Moje najstarije dijete nije binarno. Moj sin je gay. Moje najmlađe je fluidno. I znate, oni su moja djeca i uče me svaki dan", otkrila je glumica jednom prilikom.

Cynthia Nixon

Zvijezda Seksa i grada na Instagramu je izjavila da joj je sin transrodan: "Tako sam ponosna na svog sina Samuela Josepha Mozesa (zvanog Seph) koji je diplomirao ovaj mjesec. Pozdravljam njega i sve ostale koji obilježavaju današnji Dan trans osoba."

Khary Payton

"Čovječe, nema ništa ljepše nego gledati svoje dijete kako osjeća radost istraživanja sebe... Ovo je njegovo putovanje, a ja sam tu zbog njega. Nadam se da ćete svi imati priliku osjetiti neopisivu ljubav koju upravo sada osjećam", napisala je zvijezda Walking Deada 2020. na Instagramu o sinu Karteru, koji je postao transrodan 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.