Nada za Haiti: Zvijezde prikupile rekordnih 58 milijuna dolara

HUMANITARNA akcija Nada za Haiti, u kojoj su sudjelovale gotovo sve veće holivudske i pjevačke zvijezde, do sada je za žrtve potresa prikupila oko 58 milijuna dolara.

Radi se o dosad najvećoj donaciji prikupljenoj javnom akcijom, a očekuje se da će taj broj još znatno rasti s obzirom na to da kompilacijski album "Hope for Haiti" bilježi rekordnu prodaju. Još se uvijek zbrajaju prihodi od prodaje albuma koji je na broju jedan najprodavanijih u 18 zemalja. Donacije će se prikupljati još šest mjeseci preko telefona, interneta, SMS-poruka i mailova. Događaj koji je vodio glumac George Clooney, gledalo je više od 16 milijuna gledatelja diljem svijeta. Prenosilo ga je 25 televizijskih mreža, što je svojevrstan rekord u televizijskoj povijesti.

"Publika je postavila novi standard donirajući za akciju Nada za Haiti, a donacije ne prestaju dolaziti. Ljudi još uvijek daju preko telefona koji radi 24 sata, interneta i poruka", rekla je Lisa Paulsen, predsjednica i izvršna direktorica zaklade Entertainment Industry koja pruža potporu akciji. Prikupljanju donacija pomogle su i razne društvene mreže poput Facebooka i MySpacea. Prihodi će biti proslijeđeni organizacijama Oxfam America, Partners in Health, UNICEF, UN Program za hranu, Crveni križ, Yele Haiti i Clinton Bush Haiti Foundation.

Novčanu pomoć za unesrećene na Haitiju građani i tvrtke mogu uputiti:
- uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Crvenog križa broj 2340009-1511555516
poziv na broj* odobrenja 01
- pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen)
- online donacijom na www.hck.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.