Nagrađeni sjajni hrvatski fotoreporteri



U RIJEČKOJ galeriji Kortil otvorena je putujuća izložba naziva "Hrvatska novinska fotografija". Na izložbi je predstavljeno 115 odabranih radova profesionalnih fotoreportera koji su svojim objektivima zabilježili brojne zanimljive situacije u prošloj godini. Izložba je produkt projekta Zbora fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva, a provodi se već šest godina. Projekt se sastoji od tri cjeline - godišnjeg natječaja, putujuće izložbe te fotomonografije.

"Cilj projekta je prezentacija najboljih radova hrvatske fotoreporterske struke, njihova promocija, dokumentacija i upoznavanje javnosti s opsegom i kvalitetom njihovog rada", rekao je predsjednik Zbora Igor Nobilo.

Podvodni balončići predsjednika Mesića

Fotografijom godine proglašena je podvodna snimka predsjednika Stjepana Mesića, autora Bože Vukičevića koji radi u Otvorenom moru. Fotografija je nastala tijekom predsjednikovog godišnjeg odmora koji poput najvećih domaćih i svjetskih celebrityja provodi na otoku Hvaru.


Pobjednikom u kategoriji "Događaj" proglašen je fotoreporter Duško Marušić, a već spomenuti Božo Vukičević osvojio je nagradu Pavao Gajzek u kategoriji "Svakodnevni život".

Najnovija kategorija u kojoj se dodjeljuju nagrade je "Reportaža/Kolekcija" u kojoj je ovoga puta pobijedio Željko Lukunić, dok je fotoreporter Matko Stanković osvojio nagradu Ivan Fabijan u kategoriji "Portret/Kultura/Umjetnost" te prvo mjesto u kategoriji "Sport". Izložba vrlo zanimljivih fotografija može se razgledati do 14. kolovoza ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.