Naišao na impresivan prizor u šumi, fotka postala viralna

Foto: Facebook

ZALJUBLJENIK u prirodu naišao je u šumi na prizor kakav se ne viđa često - paukovu mrežu toliko veliku da bi mogla "uhvatiti" čovjeka.

Francis Skalicky istraživao je stazu blizu Springfielda kad je naišao na "supermrežu" koja ga je isprve uplašila, a fotografiju je uskoro podijelio na Facebooku i konzervatorski odjel Missourija. Prema njima, nekoliko vrsta paukova koji pletu takve mreže obitava tamo.

Na svojim stranicama napominju da su, koliko god mreže možda izgledale zastrašujuće, paukovi zaslužni za njih poprilično bezopasni za ljude.

Mnogi pauci tkalci nokturalne su životinje i imaju naviku da svakodnevno jedu i obnavljaju svoje mreže. Sa stranice objašnjavaju da pauci grade mreže u sumrak te ih koriste za hvatanje plijena tijekom noći. Ujutro jedu niti mreže s vlagom koja se skupila na njima kao rosa te, reciklirajući hranjive sastojke, prave sljedeću mrežu.

Fotografija je privukla puno pažnje na Facebooku, a mnogi su komentirali kako bi pobjegli glavom bez obzira da naiđu na takav prizor. Drugi su, naravno, okrenuli na šalu. "Prekrasan primjer prirodne arhitekture... dok ne naletite na njega", samo je jedna od reakcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.