Najbrži prst: Svjetsko prvensto u pisanju SMS poruka

DVOJE JUŽNOKOREANSKIH tinejdžera pobjednici su ovogodišnjeg svjetskog kupa u brzom pisanu SMS poruka koje je, u organizaciji LG-a, održano u New Yorku.

SMS poruka vrijedna 100 tisuća dolara
Sedamnaestogodišnji Bae Yeong Ho i osamnaestogodišnja Ha Mok Min uspjeli su najbrže i najtočnije otipkati tekstualnu poruku i osvojiti titulu "najbržeg prsta" na svijetu, ali i bogatu nagradu od 100 tisuća dolara.

Drugo je mjesto osvojio američki tim, šesnaestogodišnja Kate Moore i četrnaestogodišnja Morgan Dynda. Treći su bili Argentinci, a četvrti Brazilci.

Tipkali su i Meksikanci, Španjolci, Portugalci, Rusi, Afrikanci i Australci

Zadak je bio vrlo jednostavan. trebalo je što brže i što točnije prepisati tekst s video zida u mobitel, pazeći pritom i na velika i mala slova te interpunkciju.

Službeni jezik kojim su pisali natjecatelji iz Amerike, Kanade, Južne Afrike, Australije i Novog Zelanda bio je engleski. osim tog svjetskog jezika, natjecatelji su tipkali na portugalskom, španjolskom i ruskom.

Pobjednicima ovo nisu prve titule na takvim natjecanjima. Morgan je prošle godine na istom natjecanju završila također na drugom mjestu, dok je Bae bilo korejski prvak 2007. i 2008.godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.