Najpopularnije pasmine u Americi: Labradori na tronu

AMERIČKI kinološki savez objavio je godišnju listu najpopularnijih pasmina, na kojoj su prvih pet mjesta zauzeli labrador, njemački ovčar, jorkširski terijer, zlatni retriver i bigl.

Na tron je zasjeo "kralj svih retrivera"

Labrador retriver, poznat kao "kralj svih retrivera", jedan je od najpopularnijih pasa i u Velikoj Britaniji i Francuskoj. U SAD-u se godišnje okoti oko 160 tisuća štenadi te pasmine. Ti mirni psi izvrsni su terapeuti stoga često prave društvo slijepim osobama i maloj djeci, a koristi ih se i u rehabilitacijskim ustanovama, sanatorijima, pa čak i u dijagnostičke svrhe te kao pomoć hendikepiranim osobama.

Njemački ovčari su izvrsni policajci, a yorkširski terijeri odlični čuvari ženskih torbi

Njemački ovčari su vrlo inteligentni psi, a česti su oni koji tijekom svog života ostvare uspješnu karijeru u policiji, službi gorskog spašavanja, zaštitarskim tvrtkama, a negdje čak i čuvanju ovaca. Za razliku od njih jorkširski terijeri uglavnom čuvaju inventar dizajnerskih torbica svojih slavnih vlasnica. 

Pomodne celebrity dame strašno vole ove malene psiće upravo zbog njihove veličine. Dovoljno su maleni da stanu u svaki novi model Guccijeve torbe, a imaju i dugu "kosu" idealnu za maštovite frizure po najnovijoj modi. Zlatni retriveri su karakterno slični labrador retriverima, osim što imaju nešto dužu dlaku, dok su biglovi puno temperamentniji i savršeni su za život u čoporu i gonjenje divljači.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.