Ovo su najskuplji gadgeti na svijetu

Screenshot: Youtube/Vertu/Kohler/Ecosse

NAPREDAK tehnologije u naš je život unio brojne gadgete, zgodne, korisne naprave zamišljene da nam život učine jednostavnijim i zabavnijim. Među njima se redovno pojavljuju uređaji koji su toliko skupi, da njihova cijena ni na koji način ne može opravdati očekivanu korisnost; Trending Top Most potražio je najskuplje među njima.

Kristalno postolje za punjenje iPhonea

Postolje za punjenje već u svojoj izvornoj inačici je vrlo zahvalan i koristan gadget. Ukoliko pak želite nešto ekstravagantnije punjenje za iPhone, platit ćete ga 3.500 kuna. Zauzvrat ćete dobiti postolje izrađeno od dragog kamenja i presvučeno platinom.

Švicarski nožić Victorinox 1 TB

Švicarski nožić vrlo je popularan alat s nekoliko različitih oštrica, kojeg ćete rado nositi na izlet. Victorinoxov model ide u korak s vremenom i donosi maleni USB stick oboružan memorijom od jednog terabajta. Kombinaciju oružja i binarnog koda platit ćete 21.000 kuna.

Slušalice Stax SR-009

Ukoliko ste mislili da Dr. Dre drži monopol na skupe slušalice sa svojim brandom Beats, varate se. Puno više će vas koštati SR-009, model japanske kompanije Stax. Zvuk koji reproduciraju bez sumnje je vrhunski, kao i njihova cijena: 36.750 kuna.

Toalet Kohler Numi

Car tamo možda ide pješke, ali to ne znači da ga ondje čeka čučavac. To će prije biti Kohler Numi, grijana i putem zaslona osjetljivog na dodir kontrolirana wc-školjka. U cijenu od 44.800 kuna uključeno je ispiranje mlakom vodom te sušenje toplim zrakom po okončanju cijelog procesa.

Mobiteli Vertu

Ručno rađeni mobiteli svijet su za sebe. Nećete ih naći u trgovini i ne možete ih kupiti u paketu na bonove. Košta enormnih 96.600 kuna, no donosi i dodatnu vrijednost u vidu mogućnosti ulaska u ekskluzivne klubove, konzumacije skupih ili teško dostupnih vina.

Bicikl McLaren Venge + S-Works

Poznati McLaren lukrativnu je nišu pronašao u sportskim biciklima. Ultralagani okvir od karbonskih vlakana, aerodinamični oblik i ime proizvođača zahtijevaju cijenu od 126.000 kuna.

Radna stanica MWE Emperor 200 PC

Autor ovih redaka jako bi volio isprobati rad na radnoj stanici iz naslova: tri zaslona, korisničko sučelje osjetljivo na dodir, električno podesivo sjedište s masažerom i ugrađeni sustav za filtraciju zraka čine Emperor 200 PC naprednijim od pilotskog sjedišta svemirskog broda Enterprise. Njime ćete zaploviti ako ga platite 315.000 kuna.

Zvučnici Megatrend MkIII

Fantastičan zvuk nije jedino što ćete dobiti sa zvučnicima visokim dva i širokom jedan metar: uz njih ide i cijena od 560.000 kuna.

Ručni sat Harry Winston Opus 12

Uzalud ćete tražiti sate i minute na Harry Winston Opus 12; na njihovom ćete mjestu zateći složen sustav označavanja, vrhunske materijale u vidu zlata i safira te cijenu od 1.820.000 kuna.

Motocikl Ecosse Titanium Series FE Ti XX

Nazivaju ga krstaricom na dva kotača; naslov je zaslužio zbog moćnog motora, fantastičnih voznih osobina, šasije načinjene od titana, dok su kotači izrađeni od ugljičnih vlakana. Užitak vožnje ovog sjajnog stroja stajat će vas 2.100.000 kuna.

Pročitajte više