Nakon masovnih otkaza u Hrvatskoj na Unu TV stiže srpski glumac iz Stranger Thingsa

Screenshot: YouTube

I DOK u hrvatskoj podružnici Une TV brojni novinari dobivaju otkaze, na službenim stranicama spomenute televizije najavljeno je kako u njihove redove dolazi proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko, poznat i kao Yuri iz hit serije Stranger Things.

"Nakon nekoliko vodećih voditeljskih imena, UNA televizija s velikim zadovoljstvom najavljuje još jedno pojačanje u svom timu, glumca Nikolu Đurička koji će uskoro ravno iz Hollywooda stići u studio Une", napisali su.

Dodali su i kako će Đuričko imati ulogu voditelja show programa koji bi se trebao emitirati od jeseni.

"Kada se kaže Hollywood, onda vjerojatno ljudi odmah pomisle na mene jer ja živim u Hollywoodu, a kada se doda i ludiranje (korijen riječi ludus-igra), onda više nema dileme da sam ja u pitanju. Tako da nije bilo dvoumljenja ni s jedne ni s druge strane oko toga tko bi mogao biti voditelj ovog svjetskog, a od sada i našeg show programa", rekao je glumac.

Otpustili većinu novinara u Zagrebu

Podsjetimo, Una TV najavila je, nakon što su kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju njezina programa, a neki i poslali odbijenicu, reorganizaciju poslovanja i smanjenje broja zaposlenih u Zagrebu.

Svi zaposleni u zagrebačkom dopisništvu, uključujući i one koji se nalaze na godišnjem odmoru, pozvani su u redakciju na hitan sastanak. Odluka uprave s popisom radnih mjesta koja se ukidaju izvješena je na oglasnoj ploči zagrebačkog dopisništva 25. srpnja uz napomenu da stupa na snagu ovoga tjedna, objavio je u ponedjeljak Jutarnji list.

Iz Une TV su priopćili kako, unatoč velikom rastu gledanosti u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni, njezinu misiju i viziju trenutno nije moguće provesti na hrvatskom tržištu, a glavna prepreka je nemogućnost da program postane dostupan svim gledateljima.

Ivana Paradžiković ostala bez emisije Lice pravde

Ivana Paradžiković, koja je s Nove TV prešla na Unu TV i počela uređivati emisiju Lice pravde, također je ostala bez angažmana nakon što je emisija u potpunosti ugašena.

Međutim, Ivana je naknadno demantirala glasine o otkazu.

"Nikada nisam bila zaposlenik Une. Isporučujem sadržaj preko svog obrta na temelju ugovora koji nije otkazan. Jako mi je žao kolega snimatelja, montažera, novinara, svih zaposlenika na televiziji, prije svega vrhunskih profesionalaca, koji su dobili otkaz. I žao mi je što gledatelji nemaju priliku gledati emisiju koju radim jer sam na nju izuzetno ponosna. Vrhunski televizijski proizvod", ispričala je ranije za Večernji list.