Nakon što su "Novine" preuzeli Izraelci, probudio se i HRT

Foto: Press

KESHET INTERNATIONAL, najveća izraelska produkcijska tvrtka koja distribuira televizijski program i u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je distribucijska prava na svjetskoj razini za novu hrvatsku kriminalističku seriju "Novine", čiji datum emitiranja HTV i dalje nema.

Informaciju o otkupu prava za seriju prenijeli smo prije nekoliko dana, a HTV se tada još nije oglašavao niti o izraelskoj produkcijskoj tvrtki, niti o konačnom datumu početka emitiranja serije na nacionalnoj televiziji.

Najnoviji dopis s HTV-a nudi okvirne, ali i dalje ne i konačne informacije o početku emitiranja "Novina" pa je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković rekao samo da će gledatelji "dugoočekivanu seriju 'Novine' moći vidjeti sredinom listopada na Prvome programu Hrvatske televizije".

Producent serije, Nebojša Taraba, za Index je prije nekoliko dana otkrio da su pomalo zabrinuti zbog manjka povratnih informacija s HTV-a. "To je ono što nas u ovom trenutku brine. Evo, stigla je i potvrda da je to vrijedilo truda, ali mi još uvijek nemamo povratne informacije s HTV-a. Ovo ujedno znači i mogućnost povratka sredstva iako, naglašavam, to nije razlog zbog kojeg se HRT upušta u takve projekte. U ovom smo trenutku već 'na rubu' zbog permanentne šutnje i izostanka komunikacije. Nitko nas nije želio kontaktirati", rekao je za Index.

"Novine" su serija u dvanaest nastavaka, koju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan i producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić, a scenarij novinar i urednik Ivica Đikić. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnoga lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara.

U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.