Nakon više od 20 godina stiže nam nastavak kultnog remek-djela

Foto: Press

VJEROJATNO ne postoji osoba starija od 20 godina koja nije pogledala (ili barem nije čula) za "Trainspotting", filmsko remek-djelo oskarovca Dannyja Boylea iz 1996. godine koje je, osim što se već dvadesetak godina smatra kultnim ostvarenjem, u zvjezdanu orbitu preko noći bacilo njegovog redatelja, ali i glavnu glumačku postavu predvođenu Ewanom McGregorom.

Snimljen prema istoimenom romanu Irvinea Welsha, film "Trainspotting" već se godinama nalazi na raznim listama najboljih/najdražih filmova svih vremena, uključujući i deseto mjesto najboljih britanskih filmova na službenoj ljestvici Britanskog filmskog instituta.

Nakon puna dva desetljeća konačno smo dočekali nastavak ovog kultnog remek-djela jednostavno naslovljen T2 TRAINSPOTTING koji se od sutra, 23. veljače započinje prikazivati u domaćim kinima. Između prvog i drugog nastavka mnogo se toga promijenilo, ali mnogo je toga ostalo potpuno isto. Mark Renton vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud, Sick Boy i Begbie. I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

Nakon više od dvadeset godina originalna filmska ekipa iza i ispred kamere ponovno se okupila kako bi nastavila priču o Rentonu, Spudu, Sick Boyu i Begbieju. Danny Boyle koji je u međuvremenu dosegnuo sam vrh filmske popularnost osvojivši prestižnu nagradu Oscar za film „Milijunaš s ulice“ vraća se jednom od svojih najomiljenijih filmova, a s nama je također i originalna glumačka postava prvog filma. Uz Ewana McGregora tu su Robert Carlyle, Johnny Lee Miller, Ewan Bremner te Kelly Macdonald kojoj je uloga u "Trainspottingu" ujedno bila i glumački debi.

Film T2 TRAINSPOTTING snimljen je prema romanu "Porno" autora Irvinea Welsha iz 2002. godine koji se, kao i sam film, nastavlja na događaje iz prve priče. Redatelj Boyle je još 2009. godine izrazio želju za snimanjem nastavka prema spomenutom romanu, a najentuzijastičniji u vezi cijele ideje bio je Robert Carlyle koji je u jednom od intervjua izjavio da bi snimio nastavak Trainspottinga "sutra i to besplatno!" T2 TRAINSPOTTING snimao se u proljeće 2016. godine na stvarnim lokacijama u Edinburghu u Škotskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.