Naši celebovi protiv Prijatelja životinja: "I salata plače kada je ubereš"

PRIJATELJI ŽIVOTINJA objavili su popis hrvatskih poznatih osoba koje "promoviraju odjeću od krzna brutalno ubijenih i oderanih životinja i koje svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosviještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima, mučenima i ubijenima zbog mode i glamura".

"Moje je pravo da nosim krzno, kao i pravo onih koji to ne žele, što ja osobno uvažavam, za razliku od drugih"

Na listi deset celebrityja prvo mjesto uvjerljivo je zauzeo Marko Grubnić kojeg Prijatelji životinja nazivaju "Okrutni mačak". Modni mačak nam je rekao da on voli životinje više od onih koji sastavljaju takve liste. "Kako živimo u društvu koje poštuje pravo na svaku različitost, sukladno tome je i moje pravo da nosim krzno, kao i pravo onih koji to ne žele, što ja osobno uvažavam, za razliku od drugih", rekao nam je Grubnić koji smatra da udruga koja sastavlja "crne liste" treba prestati konzumirati životinje po pitanju hrane, nošenja kožnate odjeće, obuće i svega ostalog što dobivamo od životinja ili općenito svega što koristimo iz prirode.

"Važnija od toga je činjenica da su se u zadnjih nekoliko mjeseci dogodile strašne katastrofe poput Haitija, Čilea, Turske... U njima je život izgubilo stotine tisuća ljudi i zato je besmisleno sastavljati ovakve liste i baviti se njima", dodaje Grubnić koji tvrdi da je pametnije da se kao društvo u cjelini posvetimo humanitarnom radu i brizi za drugog čovjeka.

Drugoplasirana Vlatka Pokos nema komentara na tu temu


Vlatka Pokos, koja je zauzela visoko drugo mjesto okrutnih celebova, nije htjela komentirati svoju titulu već nam je samo poručila da je to tema o kojoj ne želi razgovarati. Trećeplasirana Mia Begović oštro je osudila Prijatelje životinja te naglasila kako bi im mogla poslati poreznu inspekciju na vrata.

"Neka oni prvo zarade za jednu bundu sa svojih deset prstiju"

"I salata plače kada je uberemo. Neka oni prvo zarade za jednu bundu sa svojih deset prstiju kao ja i neka razmisle o tome da zaista počnu raditi svoj posao. Ja jesam prijatelj životinja i imam doma psa, a oni neka prvo kupe hrčka ili papigu pa neka onda pričaju o ekološkoj osviještenosti", rekla nam je Mia ispod koje se, odmah na listi, našla i njezina kći Maja Lena Lopatny. "To je suludo, Maja je uvijek bila ekološki osviještena", dodaje glumica.

Peto mjesto "crne liste" Prijatelja životinja zauzela je operna pjevačica Sandra Bagarić, šesto bivša članica žirija showa "Zvijezde pjevaju" Martina Tomčić, a na sedmom je očekivano osvanula poznata prijateljica krznenih bundica i ostalih životinjskih dodataka - Alka Vuica.

Osmo mjesto zauzela je glumica Jelena Perečin Babić, a iza nje slijedi supruga nogometaša - Iva Balaban. "Ne bih to komentirala", rekla nam je Iva kada smo je upitali za komentar na listu. Posljednja na popisu je i jedna novinarka - Dijana Čuljak-Šelebaj.

Podsjetimo, PETA je sličnu listu napravila na svjetskoj razini, a na njezinu popisu našla su se slavna imena poput Kate Moss, Catherine Zeta-Jones, Elizabeth Hurley, Shirley Bassey i Rihanne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.