Ne, nije šala: NASA je objavila selfie s Marsa

Foto: Facebook

NASA je na svom Facebook profilu, gdje s javnosti redovno dijeli najsvježije informacije iz svemira, objavila i selfie snimljen na Marsu.

Selfie na pustinjskoj površini Marsa je snimio rover Curiosity i to na području dine nazvane Namib, gdje posljednja dva mjeseca analizira tlo, čestice u zraku i smjerove vjetra.

"Naš Rover Curiosity se usavršio u fotkanju selfija na Marsu. Ovaj autoportret je nastao kod dine Namib, gdje prikuplja uzorke pijeska za daljnju analizu. Rover na ovoj fotki možda izgleda maleno, ali ne dajte da vas kamera zavara. Curiosity je mobilni laboratorij veličine automobila, s promjerom kotača od pola metra", napisali su iz NASA-e.

Fotografiju je rover snimio uz pomoć vlastitog "selfie sticka", odnosno produžene ruke koja se samo djelomično vidi na slici, budući da je složena iz niza fotki spojenih u jednu.

Kako izgleda površina Marsa može se vidjeti i na posebnoj snimci prilagođenoj pametnim telefonima, na kojoj gledatelj može sam napraviti "đir" po površini Crvenog planeta.

 

Use your smart phone to explore Mars with me in 360 degrees. #FromWhereIStand

Posted by NASA’s Curiosity Mars Rover on Saturday, 30 January 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.