Ne propustite "Kao rani mraz" u Varaždinu i Slavonskom Brodu

U NEDJELJU, 22. svibnja, s početkom u 20 sati, Varaždin će, u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, svjedočiti projekciji filma "Kao rani mraz", filma koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Isti doživljaj moći će si priuštiti i publika u Slavonskom Brodu i to u subotu, 28. svibnja, s početkom u 20 sati u Sportskoj dvorani Vijuš.

Redateljski prvijenac Đorđa Balaševića donosi ep o Vasi Ladačkom, kroz predivnu priču o prijateljstvu, ljubavi, vremenu, smještenu u predivne vojvođanske pejsaže. Film je okupio vrhunsku glumačku postavu, predvođenu Radom Šerbedžijom, Mustafom Nadarevićem, Zijahom Sokolovićem, Mirom Banjac i brojnim drugim glumcima među kojima su i članovi redateljeve obitelji.

Kako sam Balašević, scenarist i redatelj filma voli reći, film je "prvi video spot" kojeg je snimio, al' zato je ujedno i najduži video spot ikad. Svi koji prate opus Đorđa Balaševića znaju da je on doista poseban i originalan umjetnik. A takav je i njegov film prvijenac.

Takve su i projekcije - premijere njegova filma, ako se to uopće smije nazivati tako jednostavnim imenom. Jer i to ima onaj posebni, Balaševićev žig. Kao i sve do sada, tako će i publika u Varaždinu posvjedočiti jednom posebnom događanju, happeningu koji odudara od svega što ste dosad vidjeli. Već na samom ulazu u prostor shvatit ćete da ste dio nečeg potpuno drukčijeg. Jer, publiku će dočekati dio filmske scenografije s originalnim scenografskim elementima, dočekat će je pokloni koji imaju svoje značenje onog trenutka kada se zamrače svjetla i krene projekcija. Nadasve, publiku će pozdraviti sam Đorđe Balašević, u pratnji dijela glumačke ekipe i tamburaša! A kad se svjetla ponovno upale i kad utihnu taktovi "Priče o Vasi Ladačkom", ostat će pamćenje na jednu posebnu večer...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.