Nećakinja nacističkog vođe: Podvezala sam jajnike jer izgledam kao to čudovište

Screenshot: YouTube

PRANEĆAKINJA Hermanna Göringa, osnivača Gestapa, Bettina Göring otkrila je da su se ona i njen brat podvrgnuli sterilizaciji.

"Podvezala sam jajnike s 30 godina jer sam se bojala da ću roditi čudovište. Izgledam kao on, imam iste oči, jagodice, profil... Sličim mu više nego kći", rekla je tijekom snimanja dokumentarnog filma "Moja obitelj, nacisti i ja" o djeci čiji su roditelji ili članovi obitelji bili odgovorni za neke od najvećih zločina počinjenih tijekom Trećeg Reicha.

Bettina ima 60 godina, živi u Santa Feu i bavi se alternativnom medicinom.

Pranećakinja sefa SS-a Heinricha Himmlera, Katrin Himmler udana je za izraelskog židova, a sinu će jednog dana ispričati sve o njihovom rođaku,

"Ne vjerujem da sam naslijedila njegovu zloću, no nosim to ime. Kad sam imala 11 godina, na televiziji je bila serija o holokaustu u Njemačkoj. Plakala sam je jer se ime Himmler stalno ponavljalo, shvatila sam da je bio jedan od najgorih masovnih ubojica modernog vremena, no ja za to nisam odgovorna", rekla je.

Monika Hertwig, kći Amona Goetha, zapovjednika nacističkog logira smrti, te Niklas Frank, sin Hansa Franka, Hitlerovog zloglasnog guvernera okupirane Poljske također se pojavljuju u filmu.

"Svi oni proživljavaju holokaust svakodnevno i ne mogu normalno živjeti", rekao je redatelj filma, Izraelac Chanoch Zeevi usporedivši nasljednike nacista sa žrtvama holokausta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.