Nekad "The Best", a danas "The Best Venue Hall": U Zagreb stiže krema house, techno i domaće scene

Foto: Press

ZAŠTO je ovaj klub drugačiji od drugih kontinentalnih klubova? Jer ima ambicioznu ideju i visoko postavljenu ljestvicu najbolje klupske zabave za tisuće ljudi tijekom hladnijih mjeseci.

Možete li se sjetiti tko je u Hrvatskoj uspio "pomiriti" domaće, regionalno, house i techno u jednom prostoru?  Iz "The Best Venue Halla" poručuju da će oni uspjeti jer Zagrebu treba ovakav klub – mjesto koje živi cijeli mjesec s različitim glazbenim žanrovima. Smatraju da je Zagreb napokon zreo za takvo mjesto.

Malo preciznije, nekada nezaobilazno mjesto glazbene scene na Jarunskoj cesti, vraća se na klupsku mapu grada pod imenom "The Best Venue Hall". Jesenska sezona donosi novi house program "Cartel" koji će se od rujna do prosinca održavati svake prve subote u mjesecu. Iz susjedne Italije tako 3. rujna dolazi Alex Kenji. Istu večer nastupa njemački duo Tube and Berger, zatim gitarist Manuel Moore koji se proslavio nastupima u najvećim svjetskim klubovima, a istu večer nastupaju i plesačice La Fieste – vrhunske akrobatske performerice. House gostovanja u okviru programa "Cartel" nastavljaju se do kraja godine pa tako 1. listopada dolazi najpoznatiji svjetski bass duo Sigma, a u subotu 5. studenog Sigala.

Nakon više od deset godina na sceni, multitalentirani talijanski glazbenik Alex Kenji iza sebe ima više od pedeset izdanja, a njegove stvari na setovima puštaju svi, od Petea Tonga i Tiesta do Justicea i Rogera Sancheza.

Njemačku glazbenu atrakciju Tube & Berger čine Arndt Roerig i Marko Vidović koji iza sebe imaju više od 15 godina iskustva i jedni su od najboljih house producenata i remixera globalne scene.

U listopadu, 1. u mjesecu, „Cartel“ dovodi Sigmu koju čini poznati britanski drum & bass dvojac, a na svjetsku scenu lansirao ih je mega – hit "Nobody to Love". Pjesma im je donijela dvije nominacije za BRIT nagrade i preko 200 milijuna pogleda na YouTubeu. Surađuju s najvećim zvijezdama kao što su Elie Goulding, Kanye West, s Palomom Faith, Ritom Orom…

U subotu, 5. studenog, "Cartel" predstavlja SIGALU, britanskog DJ-a i producenta koji se predstavio s hitovima ''Say you do'', ''Sweet lovin'' i ''Easy love'' . Na posljednjem singlu ''Give me your love'' ugostio je dvojicu vrhunskih glazbenika - Johna Newmana i Nilea Rodgersa.

Cijene upada su veoma povoljne, a možete ih nabaviti putem sustava Entrio i entrio.hr po cijeni od 30/50 kn u pretprodaji te 40/60 kn na dan koncerta.

Osim "Cartela", "The Best Venue Hall" sprema još tri programa; "Slavic Playhouse" će ugostiti najbolje regionalne izvođače, a održavat će se svake druge i četvrte subote u mjesecu. "We Love Sound" dovodi kremu svjetskog techna svake treće subote u mjesecu, a "The Best Classics" će tijekom tjedna (u nešto ranijim satima) nuditi posebnu ponudu koncerata.

Ili su ambiciozni ili ludi – ili je vodstvo kluba procijenilo da je Zagreb napokon zreo za klub svjetskog kalibra gdje se isprepliće više žanrova. S obzirom na to kako Zagreb kotira na turističkim rutama i koliko je hrvatska publika glazbeno aktivna, mora biti ovo zadnje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.