Nesvakidašnja pojava: Australski grad obasjalo ružičasto svjetlo

Foto: Twitter

STANOVNICI australskog grada Mildure ostali su iznenađeni kad se prije nekoliko dana iznad grada u večernjim i noćnim satima mogla vidjeti neobična ružičasta svjetlost. Ona nije, kako se na kraju ispostavilo, rezultat nekog neobičnog fenomena, već je riječ o rasvjeti koja se koristi pri uzgajanju kanabisa za medicinske potrebe. Radnici farmaceutske kompanije Cann Group, koja ima svoje postrojenje izvan Mildure, jednostavno su zaboravili spustiti rolete.

Stanovnici Mildure su zabilježili ovu neobičnu pojavu i podijelili je na društvenim mrežama, a jedna je korisnica Twittera napisala: "Mildura i njeno okruženje bili su počašćeni spektakularnim prizorom, crvenkastim svjetlom koje se pojavilo na nebu. Jesu li to izvanzemaljci? Je li aurora?" zapitala se korisnica. Objasnila je da je riječ o svjetlu koje se koristi u hidroponici, uzgajanju biljaka bez tla, odnosno na sintetskim podlogama, pri čemu se korijenje nalazi u vodi obogaćenoj hranjivim kemijskim otopinama.

I drugi su korisnici dijelili fotke neobično obojenog neba.

"Bilo je to prvi put da sam vidjela ružičasti sjaj"

Predstavnici kompanije Cann Group objasnili su za The Guardian da uzgoj kanabisa zahtijeva svjetlo točno određenog spektra. "Često se koristi spektar crvene boje. U postrojenju se noću obično spuštaju rolete i one sprječavaju ovaj sjaj", istaknuli su.

Engleski je medij razgovarao i s jednom ženom koja je uočila svjetlo. "To mi se činilo neobičnim jer je dolazilo iz prostora izvan grada... Što bi to moglo biti? Onda sam shvatila da je tamo Cannovo postrojenje. Svejedno, to je prvi put da sam vidjela ružičasti sjaj. Bilo je jako čudno", ispričala je.

Medicinski kanabis je u Australiji legaliziran 2016. godine, a rekreativna upotreba je i dalje zabranjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.