Netflix ima novi hit horor: "Nema šanse da ga pogledate bez preskakanja scena"

Screenshot: Youtube

NOVI Netflixov horor ostavio je gledatelje u strahu za svoje živote nakon što ih je jedan korisnik TikToka izazvao da ga pogledaju bez preskakanja scena.

OPREZ! Tekst može sadržavati spojlere!

Incantation je na streaming platformu došao početkom ovog mjeseca i odmah je postao jedan od najgledanijih filmova na Netflixu, s više od 10 milijuna sati pregledanih do sada. Tajvanska horor priča ispričana je kroz princip "pronađene snimke", poput slavnog Blair Witch Projecta, a usredotočuje se na majku, Li Ronan, koja probudi kletvu nakon što je uznemirila jezivo svetište. Ubrzo nakon toga počinje pakao, a Li očajnički pokušava zaštititi svoju kćer od opakog prokletstva.

Sudeći po reakcijama gledatelja, Incantation, za koji trailer tvrdi da se temelji na istinitim događajima, nije za one sa slabim srcem. Otkako je objavljen, mnoštvo je gledatelja kazalo da je film toliko zastrašujući da su "povjerovali da će umrijeti" i tvrdili da im je gledanje filma "najgora pogreška u životu".

Nakon početka prikazivanja filma na Netflixu korisnik TikToka @notjustbored1214 izazvao je obožavatelje horora da pogledaju film bez pauze. "Baš me briga koliko tvrdoglavo ili desenzibilizirano razmišljate, nema načina da pogledate cijeli ovaj film od početka do kraja bez preskakanja scena", kazao je u svojoj objavi na TikToku.

@notjustbored1214

1hr 16min 22sec was the hardest part for me to watch

♬ original sound - Notjustbored1214

Gledatelji koji su prihvatili njegov izazov ostali su poprilično prestrašeni, a svoje dojmove podijelili su na Twitteru. "Barem jednom sam skočio u zrak od straha ili okrenuo glavu zbog toga koliko su neke scene u ovom filmu sjebane", napisao je jedan korisnik.

"Gledali smo ovo i mislili da ćemo umrijeti", rekao je drugi. "Taj film je bio najgora pogreška u mom životu", pokajao se zbog svog izbora jedan korisnik. Neki korisnici nisu uspjeli odgledati film do kraja. "Dvije minute pa sam ugasio TV", kazao je jedan korisnik.

Film je prvotno stigao u kina na Tajvanu prošle godine, postavši najuspješniji horor film u toj zemlji ikada. No unatoč naizgled široko rasprostranjenom teroru koji je izazvao, film nije previše impresionirao kritičare. Prema Rotten Tomatoesima, film trenutno ima ocjenu 50 posto od kritičara te 58 posto od gledatelja.