Netflix joj je odmah ponudio milijun dolara za seriju. Odbila je

Foto: Press

MICHAELA COEL, kreatorica i zvijezda serije I May Destroy You, najprije je ponudila seriju Netflixu, koji joj je unaprijed ponudio milijun dolara, ali joj je odbio dati bilo kakav postotak od autorskih prava.

Prisjetila se da je tijekom telefonskog razgovora s jednom od direktorica u Netflixu tražila pet posto od autorskih prava, a dočekala ju je tišina s druge strane. Stoga je u jesen 2017. godine sklopila ugovor s BBC-jem koji joj je dao potpunu kreativnu kontrolu i vlasništvo nad svojom emisijom.

Michaela Coel prošla je dug put stvarajući I May Destroy You, novu dramsku seriju na HBO-u koja se bavi psihološkom stvarnošću i emocionalnim putovanjem kroz koje se prolazi nakon seksualnog napada.

 

Serija se temelji na njenom osobnom iskustvu, a nakon što je dvije godine radila na sitcomu Chewing Gum, Coel se odlučila pobrinuti da I May Destroy You dobije pravu platformu na kojoj će se emitirati. U proljeće 2017. godine seriju je ponudila Netflixu, a oni su odmah prepoznali njen potencijal. Ponudili su joj istog trena milijun dolara, no odbili su joj dati ikakav postotak od autorskih prava pa je Coel odbila ponudu. Također je prekinula suradnju sa svojom američkom agencijom CAA kad je shvatila da i oni računaju na postotak od zarade.

U razgovoru za Vulture Coel prisjetila se kako je jednu šeficu u Netflixu tražila pet posto od autorskih prava.

"S druge strane nastupila je tišina. Onda je rekla: 'Mi tako ne poslujemo. To nitko ne radi, nije važno.' Ja sam odgovorila da ako nije važno, ja stvarno želim tih pet posto'", ispričala je.

Žena s druge strane rekla je da mora provjeriti s nadređenima, a onda joj je iz vedra neba rekla: "Michaela, želim da znaš da se ponosim tobom. Radiš pravu stvar."

Tu je Coel shvatila da je to kraj. Nakon toga je najesen ponudila seriju BBC-ju, koji se obvezao dati joj potpunu kreativnu kontrolu i prava na emisiju. HBO se kasnije udružio u koprodukciju.

Sada je I May Destroy You hvaljena kao jedna od najboljih novih emisija na televiziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.