Neven Ciganović: Jackson se oblačio više ko neka treba, nego neki frajer

PRIKAZIVANJEM spotova Michaela Jacksona te prigodnom tribinom "No one will ever fill his shoes", jučer je u glazbenoj knjižari Rockmark obilježena prva godišnjica smrti kralja popa Michaela Jacksona. Modni stilist Neven Ciganović, glazbenik Eddy Ramich i redatelj Radoslav Jovanov - Gonzo prisjetili su se čime ih je fascinirao Jackson.

Neven Ciganović nas je podsjetio na detalje Jacksonovog modnog stila - šešir, blještava rukavica, bijele čarape i kultne koledžice koje su mnogi rado uvrstili u svoje ormare. Pri tom se i našalio kako se Jackson oblačio više "ko neka treba, nego neki frajer". Eddy Ramich pohvalio se kako su čak tri generacije u njegovoj obitelji imale po jednu longplejku "Thriller" dok su prve dvije ploče koje je kupio bile  Jacksonova "Off The Wall" (1979.) i Ratovi zvijezda.

Jackson nije uzalud proglašen kraljem popa, a njegova osobnost i glazba definitivno nisu nikoga ostavili ravnodušnim što je u knjizi "Michael Jackson - Između čarolije i ludosti" pokazao i J. Randy Taraborelli. Knjiga je objavljena krajem prošle godine, a urednik hrvatskog izdanja Branko Komljenović kaže kako knjiga nije suhoparna autorizirana biografija, već prikazuje Jacksonove uspjehe i padove, ali i mane.

"Knjiga prati transformaciju mladog, darovitog Michaela do Ludog Jacka"

"Kao novinar i čest kroničar Michaelova života, morao sam si nekako objasniti što se zbivalo i spojiti djeliće slagalice novog Michaela i onog kojeg sam poznavao u prošlosti. Zahvaljujući našim mnogim susretima, iz prve ruke mogu govoriti o njegovim reakcijama na ono što se odvijalo u njegovom životu i karijeri", ističe autor u prologu knjige napominjući kako mu je Jackson u jednom intervjuu davne 1978. godine rekao kako svatko ima "duboke, mračne tajne" i da mu neke ne želi otkriti. Tu rečenicu, kaže, nikada nije zaboravio, a tajni otkrivenih i neotkrivenih gomila  se čak i nakon tragične Jacksonove smrti. Da ne bi sve stalo na 2004. godini kada je Taraborrelli objavio zadnje izdanje knjige, ove je godine  izdao dopunjenu verziju.

"Biografija Michaela Jacksona puna je sočnih detalja, intrigantnih preobrata, ludih zgoda i nezgoda i na trenutke se čini kao da je riječ o scenariju za kakav fantastičan film. Prati transformaciju mladog, darovitog Michaela do Ludog Jacka, čarobnog i beskrajno nadahnutog Michaela do povučenog, distanciranog čudaka", navodi Mirela Priselac, prevoditeljica hrvatskog izdanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.