New York Post proglasio jedan hrvatski grad top ljetnom destinacijom

Foto: Instagram

HRVATSKA se ponovo našla među preporukama za najbolje turističke destinacije. Ovaj put je ugledni New York Post objavio reportažu iz Splita i proglasio ga ljetnom top destinacijom.

"Sa svojim spektakularnim zidinama koje izgrađenim u vrijeme Rimskog carstva, suncem okupanim plažama, kristalno čistim morem i lokacijama na kojima se snimao "Game of Thrones", Split je posto ljetna top destinacija Dalmacije. U rangu je s popularnim Dubrovnikom", pišu.

Autorica Jennifer Ceaser izdvojila je Dioklecijanovu palaču.

"U srcu grada nalazi se očuvana palača iz 4. stoljeća, izgrađena od blistavog bijelog kamena i mramora, čije drevne građevine i labirintske kamene ulice oblikuju veliki dio starog grada. Oko tri tisuće ljudi živi unutar zidina koje se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Palača je danas ispunjena barovima, kafićima, hotelima, trgovinama i vlada vrlo živahna atmosfera", kaže ona.

Za posjet preporučuju rimske zidine koje se mogu posjetiti besplatno, kao i podrume Dioklecijanove palače za koje je ipak potrebno platiti kartu.

"Prošetati se kroz ovaj podzemni kompleks je kao da ste zakoračili u prošlost, a samo deset minuta hoda od starog grada nalazi se popularna plaža Bačvice. Zapadno od grada, ispod Marjana, nalaze se divlje plaže, od kojih bismo izdvojili Jezinac koji se proteže u sjeni borova", stoji u članku.

Hrana, za koju kažu da je pod jakim utjecajem talijanske kuhinje, ih je posebno oduševila.

"Na jelovnicima će se naći tjestenina i rižoto pripremljeni na jednostavan način s domaćim sastojcima. Osobito nam se svidio rižoto sa šparogama i kozicama kao njoki sa špinatom i pistacijama. Brojni se restorani mogu pronaći na splitskoj Rivi", napisali su.

Novinarki su se jako svidjela i domaća vina koja se mogu naći u rustikalnim vinarijama smještenim uz istočni rub Dioklecijanove palače.

Za smještaj preporučuju Hotel Park koji je izgrađen još 1921. godine.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.