Nick Cave odgovorio na prigovor fana: Stvari su se promijenile kada mi je sin umro

Foto: EPA

NICK CAVE je na svojoj stranici The Red Hand Files progovorio o svojim osjećajima nakon smrti sina Arthura nakon što mu je jedan od obožavatelja napisao da ima dojam "kao da čita misli starog propovjednika koji se ne gasi na nedjeljnoj misi".

"Stvari su se promijenile nakon što je moj prvi sin umro. Na bolje ili na lošije, bijes o kojem pričate izgubio mi je privlačnost. Mržnja mi je prestala biti zanimljiva. Ti osjećaji su mi postali poput mrtve kože koju sam trebao skinuti. Bili su kao bljuvotina. Sjediti okružen vlastitim neredom, ljut na cijeli svijet, prezirući ljude u njemu, i misleći da moj prijezir prema stvarima nekako nešto znači, da je on plemenit. 

Mrzim ovo tu, i ono tamo i ono što je još tamo dalje, a pobrinuo sam se i da svi oko mene to znaju, ne samo znaju, nego da to i osjete. Prijezir prema ljepoti, prijezir prema radosti, prijezir prema sreći u drugima, cijeli taj stav se samo činio, ne znam, na kraju, nekako glupim", napisao je glazbenik.

"Osjetio sam iznenadnu potrebu..."

"Kad mi je umro sin bio sam shrvan i utučen, i bez imalo truda ta poza gađenja prema svijetu počela se urušavati ispod mene. Počeo sam shvaćati nesiguran i ranjiv položaj svijeta. Počeo sam se uzrujavati. Osjetio sam iznenadnu potrebu, da u najmanju ruku pomognem ovom strašnom, predivnom svijetu, umjesto da ga samo vrijeđam i osuđujem", dodao je.

Podsjećamo, Nickov sin  Arthur preminuo je 2015. u dobi od 15 godina nakon što je pao s litice u Brightonu. U svibnju prošle godine obitelj Nicka Cavea zadesila je nova tragedija kada je preminuo njegov sin Jethro Lazenby. Imao je 31 godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.