Nickelodeon potvrdio da je Spužva Bob Skockani član LGBTQ+ zajednice

Foto: Twitter

NICKELODEON je potvrdio da je Spužva Bob Skockani član LGBTQ+ zajednice.

"Slavimo #Pride s LGBTQ+ zajednicom i njihovim saveznicima ovog mjeseca i svakog mjeseca", poručili su iz kompanije na Twitteru te dodali fotografiju Spužva Boba, zatim fotografiju transrodnog kanadskog glumca Michaela Cohena, koji je igrao Schwoz Schwartza u Henryju Dangeru te Korru iz Legende o Korri koja je biseksualka.

Hashtag "Spužva Bob Skockani je gay" ubrzo se počeo širiti Twitterom. No dok neki tvrde da je ovo potvrda da je popularni lik zapravo gay, ima i onih koji misle da je Spužva Bob zapravo A u LGBTQIA, odnosno da je aseksualan, i to zbog izjave koju je autor popularnog crtića dao 2005. godine.

Stephen Hillenburg je tad za Reuters rekao da nikad nije namjeravao da Spužva Bob i njegov prijatelj Patrick budu gay. "Smatram ih aseksualnima, samo pokušavamo biti zabavni i to nema veze s crtićem", dodao je.

No, Nickelodeonova objava izazvala je raspravu na Twitteru pa su ubrzo isključili komentare na fotografije. "Nickelodon objavio da je Spužva Bob gay, a odmah su i isključili komentare jer tu nema rasprave", uvjereni su i dalje fanovi.