Nijemac upecao divovskog soma dugog dva i pol metra



SOM KOJEG je u njemačkoj saveznoj državi Bavarskoj uhvatio sretni ribič impresivan je primjerak čak i za svoju vrstu. 2,28 metra duga i 55 kilograma teška riječna zvijer zadala je godine truda i muke Udu Poppu, ali upornost se isplatila.

49-godišnji ribič već osam godina pokušava uloviti ogromnu ribu na jezeru Mühlloch u regiji Hirschfeld u Bavarskoj, no nikako nije uspijevao namamiti ga na udicu.

Ovaj put je velika zvijer zagrizla.

Ne baš epska bitka

Bitka i nije bila tako epska kako bi se pretpostavilo. Popp se sa somom nije borio satima, nego je cijelu proceduru odredio u 45 minuta. Nakon toga su on i njegov brat soma zajedničkim snagama izvukli na obalu.

Nakon slikanja, Popp će se dati na prepariranje somove glave. Kaže da će to učiniti kako bi mu glava bila amajlija za daljnje ribolovne uspjehe. Tko zna, možda se, kao i svaki ribič, nada da će uhvatiti još veću ribu.

Somovi su uz jesetre i morune najveće ribe koje se mogu naći u europskim vodama. Pretpostavlja se da mogu težiti i do 200 kilograma, iako je najveći upecani primjerak iznosio 90 kilograma. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.