"Petica" iz Splita koja "živi kao časna sestra" postala pravi hit u Njemačkoj

DA HRVATSKA ima zvijezda i za izvoz, potvrdila je Nives Celzijus preselivši se u Njemačku radi nogometne karijere svoga supruga Dine Drpića. Novi trend je pokrenula zanimljiva Splićanka koja je nepoznata u rodnoj Hrvatskoj, dok je u Njemačkoj pravi medijski hit i zvijezda u usponu. Davorka Tovilo 31-godišnja djevojka rođena u Splitu dijete je hrvatskih gastarbajtera, a koja je svjesna svog izgleda i svojih mogućnosti te spojem tih kvaliteta osigurala si je ogroman medijski prostor u kojem uživa i iz kojih crpi sve blagodati koje joj se pružaju.

Za sve je "kriva" mala crna haljina

Jedan od najčitanijih njemačkih tjednika Spiegel u svom posljednjem broju posvetio joj je čak tri pune stranice, a tekst započeo riječima: "Davorka Tovilo ne zna pjevati, ne zna plesati, ne zna dobro glumiti". Svaki prosječni čitatelj zapitao bi se "pa u čemu je tu kvaka". Odgovor je možda skriven u sljedećem podnaslovu tjednika: "Zapravo ona ima samo tajnoviti osmijeh i par silikonskih grudi veličine 75D". Očito u nedostatku odvažnih djevojaka koje se ne libe pokazati svoje sise na nekom društvenom okupljanju ili se ne srame ispričati svoja najluđa seksualna iskustva i to sve začiniti nekom skandaloznom vezom s polutajkunom, Nijemci su bacili oko na naše djevojke.

Postoje četiri zlatna pravila za uspjeh

 Medijska karijera Davorke Tovilo počela je u Berlinu kad se na premijeri filma "Gospodar prstenova 3" pojavila u dugoj crnoj haljini koja je sezala od gornjeg ruba vrata do gležnjeva, ali, haljina je bila potpuno prozirna te je više skrivala nego prikrivala, a to što nije imala ništa ispod haljine samo je bio još veći povod fotografima da zabilježe što bolju fotografiju. I upravo zbog svoje slavne male crne haljine osigurala si je više slika od Liv Taylor i drugih poznatih glumica i tog trenutka Davorka je postala zvijezda u usponu. Prema pisanju Spiegela Davorka Tovilo je shvatila da "posao starlete funkcionira kao strateška igra sa četiri jednostavna pravila. Prvo, pokazuj što je moguće više od sebe. Drugo, pokazuj se često. Treće, stvori nešto što će biti tvoj zaštitni znak (grudi, jezična mana, pogled kao Paris Hilton). I četvrto, pobrini se redovito za neki skandal."

"Zapravo živim kao časna sestra"

U stotinama novinskih članaka koje njezin menadžer Peter von Schall brižljivo prikuplja, njemački mediji se pitaju "Hoće li Davorka dospjeti i do Hollywooda". Ali, ona u svom minhenskom stanu od skromnih 40 četvornih metara daje potpuno drukčiju sliku o sebi. "Zapravo živim kao časna sestra", izjavila je  Davorka, navodeći da je "vrlo moralna osoba" da se angažira na zaštiti životinja, a uz sve to ističe da ne jede meso. U Njemačku se doselila sa 12 godina i tada se osjećala kao "Alica u zemlji čudesa". Iako su je roditelji odgajali strogo katolički i prilično puno truda ulagali u čuvanje hrvatskih običaja (plesala je hrvatske plesove u folklornoj skupini, kuhalo se uglavnom hrvatska jela), Davorka je puno uložila u karijeru "zvijezde". Kao uzorna učenica Davorka se može pohvaliti odličnim znanjem njemačkog, engleskog, talijanskog, ali i hrvatskog jezika.  Studentica je politologije, povijesti američke kulture i komunikologije, ali više od svega uživa u pažnji koja joj se pridodaje.

S.C.
Foto: sat1.de, reddit.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.