Nisu samo fanovi bijesni. Gosling o nominacijama za Oscara: Razočaran sam

Foto: Press/Profimedia

OBJAVLJENE su nominacije za Oscare, a jedan je film podignuo prašinu. Barbie je zaradila osam nominacija, no Akademija nije nominirala Gretu Gerwig, redateljicu i scenaristicu, kao ni Margot Robbie, glavnu glumicu, dok je Ryan Gosling nominiran za najbolju sporednu ulogu u filmu.

Ta je odluka razbjesnila fanove koji su preplavili društvene mreže komentarima, a izgleda da se nije svidjela ni glumcu koji je utjelovio Kena. Sada se oglasio o svemu. "Malo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama", poručio je Gosling u izjavi. 

"Nema Kena bez Barbie"

"Jako sam počašćen što sam nominiran zajedno sa svojim nevjerojatnim kolegama koji su glumili u drugim odličnim filmovima. I nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali sam nevjerojatno ponosan što sam utjelovio plastičnu lutku imena Ken", dodao je.

"No, nema Kena bez Barbie, a nema filma o Barbie bez Grete Gerwig i Margot Robbie, koje su najzaslužnije za ovaj nevjerojatan film", zaključio je. Sličnog je stava i njegova kolegica America Ferrera, koja je za Variety rekla da je jako razočarana što Robbie i Gerwig nisu nominirane. 

Podsjetimo, kao što se očekivalo, film Christophera Nolana Oppenheimer rasturio je i dobio 13 nominacija. Film Poor Things s Emmom Stone slijedi s 11 nominacija, dok ih je drama Martina Scorsesea Killers of the Flower Moon dobila 10. Sve nominacije pogledajte ovdje.

Pročitajte više