Novo iznenađenje za kraljevsku obitelj. Meghan i Harry promijenili djeci prezime

Foto: Profimedia

Harry i Meghan Markle promijenili su prezimena djece na svojoj web stranici, čime su prekinuli 64-godišnju kraljevsku tradiciju. 1960. godine odlučeno je da će potomci kraljice Elizabete II., osim onih koji već imaju titulu princeze ili princa, nositi prezime Mountbatten-Windsor.

Neke je odluka iznenadila

No, princ Harry i Meghan Markle odlučili su da će se njihova djeca, Archie i Lilibet, od sada prezivati Sussex. Neke je ova odluka iznenadila, dok drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harryjevu obitelj jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu. "Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Sussex njihov je posao, a obitelj sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku obitelj. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa", komentirao je izvor za The Times.

Podsjetimo, djeca princa Harryja i Meghan Markle po rođenju nisu dobila titulu princeze i princa, ali to se promijenilo kad je njihov djed, kralj Charles, došao na vlast 2022. godine. Archie i Lilibet tada su postali princ i princeza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.