Obitelj Georgea Floyda tuži Kanyea Westa za 250 milijuna dolara

Foto: Profimedia

OBITELJ Georgea Floyda tužila je repera Kanyea Westa te od njega traži 250 milijuna dolara zbog izjava u jednom podcastu u kojem je rekao da Floyd nije poginuo od policijske brutalnosti nego od predoziranja fentanilom što je obitelj iznimno povrijedilo. 

"Gledao sam dokumentarac o Georgeu Floydu koji je objavila Candace Owens. On je bio na fentanilu. Ako malo bolje pogledate, koljeno policajca uopće nije na njegovu vratu", rekao je West u podcastu Drink Champs koji je u međuvremenu skinut sa svih platformi.

Suspendirali mu račune na Twitteru i Instagramu

West je u istom podcastu iznio i neke antisemitske stavove, a zbog svojih kontroverznih stavova Twitter i Instagram su mu suspendirali pa vratili račune. Odvjetnici obitelji Floyd tvrde da je West svojim izjavama pokušao ocrniti Floyda i profitirati od njegove smrti i traume koju njegova obitelj proživljava.

Podsjetimo, Floyd je preminuo u Minneapolisu u svibnju 2020. godine nakon što mu je policajac Derek Chauvin gotovo deset minuta klečao na vratu nakon što ga je priveo zbog navodnog korištenja krivotvorene novčanice. Policajac je suspendiran i osuđen na 22 godine zatvora, a nakon Floydove smrti nastao je pokret "Black Lives Matter" koji se proširio čitavim svijetom.

 

Pročitajte više