Objavljen roman Wonka, nastao je prema scenariju istoimenog filma

Foto: Press

Dok film Wonka već dva vikenda dominira domaćim box officeom, u izdanju naklade Znanje objavljen je istoimeni roman nastao prema scenariju tog prednastavka Charlieja i tvornice čokolade.

"Kroz najčokoladniju avanturu ikad, u kombinaciji čarolije i glazbe, kaosa i emocija, roman otkriva kako je izgledalo putovanje mladog Willyja Wonke prije otvaranja najpoznatije tvornice čokolade na svijetu. Zaronite u priču o tada još nepoznatom čarobnjaku čokolade, čiji je životni put do uspjeha ispričan s nevjerojatnim humorom i emocijom", poručuje izdavač. 

Roman inspiriran likom iz dječjeg klasika

Wonka je od malih nogu sanjao da će izrađivati čokoladu i dijeliti je sa svijetom, a kao mladić dolazi korak bliže svome snu, u svjetski poznate Galerije Gourmet. Odlučan je da promijeni svijet, ali s trojicom zavidnih čokolatijera za petama i uz danonoćan posao u praonici rublja, trebat će mu puno sreće i čarolije da to i ostvari.

Roman je inspiriran glavnim likom iz bezvremenskog dječjeg klasika Roalda Dahla Charlie i tvornica čokolade (1964.), a napisan je prema scenariju za film koji je režirao Paul King, ujedno koautor scenarija sa Simonom Farnabyjem. Popularnu priču u knjigu je prenijela Sibéal Pounder, a na hrvatski ju je prevela Jelena Pervan.

Golem interes za filmom Wonka

Nedavno premijerno predstavljen film Wonka nakon drugog vikenda prikazivanja u hrvatskim kinima, u distribuciji Blitza, vidjelo je više od 33.000 gledatelja. 

 

U naslovnoj ulozi je Timothée Chalamet, a uz njega glume Rowan Atkinson, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Jim Carter i Tom Davis, dok je Hugh Grant utjelovio Oompa-Loompu. 

Film se prikazuje s titlovima i u sinkroniziranoj verziji, za koju su glasove dali Lovro Juraga, Ana Bertić, Ervin Baučić, Sreten Mokrović, Jelena Miholjević, Dražen Čuček, Matko Knešaurek, Dražen Bratulić, Đani Stipaničev, Robert Ugrina, Igor Mešin, Fabijan Pavao Medvešak i Vesna Tominac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.