Od emojija do virtualne plastike: Pogledajte sve Googleove prvotravanjske fore

Screenshot: YouTube

VJEROJATNO ste već primijetili, ili barem bili žrtva, Googleove "mic drop" prvoaprilske podvale u Gmailu. To nije jedina šala koju su pripremili naivnim korisnicima diljem svijeta.

Mic drop

"Mic drop" je opcija koju je dobio Gmail, a koja omogućuje da pošaljete e-mail tako da nitko ne može odgovoriti na njega. Ako želite da je vaša zadnja i nemate o ničemu više raspravljati, "mic drop" će poslati gif Miniona koji će drugoj strani dati do znanja da ste vi svoje rekli.

Ono što nisu predvidjeli (iako su možda i mogli) je to da će neki korisnici slučajno kliknuti na takvo slanje umjesto običnog. Rezultat toga su uvrijeđeni prijatelji, izgubljene prilike za posao i općeniti kaos u životima nesretnika dok pokušavaju poništiti poslano.

Najgora tipkovnica na svijetu

Japanski ogranak Googlea predstavio je Furikku, tipkovnicu s pravim tipkama koja se ponaša kao ona na touchscreenu.

Svaka tipku može se pritisnuti u četiri različita smjera, uz onaj središnji kao na uobičajenim tipkovnicama. Tako bi korisnici mogli pisati kližući prstom po njoj, što ne samo da ne bi bilo brže nego bi vjerojatno ubrzo završila u zidu.

Pretraga fotki emojijima

Google Photos hvaljena je aplikacija zbog svog lakog pretraživanja i nalaženja željenih fotografija koje imate u njoj. No, zašto koristiti riječi ako možete emojije?

Ovo je jedna od šala koja bi ubrzo mogla postati i stvarnost jer se zapravo čini vrlo praktičnom.

Emoji kao odgovor na sve

Umjesto dosadnih tekstualnih prijedloga automatskih odgovora na mailove, Gmail nudi odgovore emojima. Zašto? Kako kaže Google, "emoji je bolji za iskazivanje emocionalnih dubina duše". Vjerojatno su i u pravu.

Stvarna virtualna stvarnost

Virtualna stvarnost je tehnološki trend, no što je bolje od virtualne stvarnosti? Prava stvarnost.
Google Cardboard je niskobudžetni uređaj za VR, no sada je unaprijeđen u Google Cardboard Plastic. 4D, potpuna imerzija, zvuk od 360 stupnjeva, realističan taktilni osjećaj, bez žica i baterija – gotovo kao da na glavi nosite proziran plastičan vizir.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.