Od Nickelbacka do Spice Girls: Evo kako su poznati bendovi dobili ime

Photo: Profimedia, Instagram, Youtube

NEKI glazbenici su ime svom bendu dali po najobičnijim stvarima iz svakodnevnog života, dok su drugi inspiraciju tražili po knjigama i stihovima pjesama. Novinarka BuzzFeeda Kristen Harris je u članku objasnila kako su neki popularni bendovi dobili ime. 

My Chemical Romance

Dok je radio za Barnes and Noble, Mikey Way vidio je knjigu pod naslovom Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance i pomislio da bi ime My Chemical Romance bilo dobro za bend.

Blackpink

YG Entertainment želio je da ime benda Blackpink utjelovi čvrstoću, ali i ljepotu, pa su odabrali ime koje "nastoji proturječiti uobičajenoj percepciji ružičaste boje".

Cage the Elephant

Godine 2006. čovjek je prišao glazbeniku Matthewu Shultzu ispred kluba i zagrlio ga. Pritom mu je rekao: "Moraš obuzdati slona u sobi (engl. cage the elephant)" i tako je nastalo ime benda. 

Little Mix

Kad su Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirwall, Perrie Edwards i Jesy Nelson osnovale grupu na X Factoru, nazvale su se Rhythmix. Promijenile ime u Little Mix nakon što su otkrile da postoji dobrotvorna organizacija za djecu pod nazivom Rhythmix.

Nickelback

Dok je radio u Starbucksu, basist Mike Kroeger (brat Chada Kroegera) često bi govorio svojim mušterijama: "Evo ti natrag novčić (engl. here's your nickel back)", zbog čega je bend dobio ime.

Spice Girls

Mel C je mislila da ime Touch nije dovoljno atraktivno za žensku grupu, pa kad su promijenili menadžment i članice, Geri Halliwell je smislila ime Spice Girls.

Panic! at the Disco

Ime benda dolazi od stihova pjesme Panic benda Name Taken.

One Direction

Liam Payne je prvotno htio nazvati bend USP (Unique Selling Point), ali kada su ostali članovi odbacili njegovu ideju, Harry Styles predložio je ime One Direction i svi su se složili. 

Rolling Stones

Kad su Briana Jonesa zamolili da predloži ime benda, pogledao je u jednu ploču tražeći inspiraciju -  Rollin’ Stones Muddyja Watersa - i tako je nastalo ime legendarnog benda.

Bring Me the Horizon

Ime Bring Me the Horizon dolazi iz citata Jacka Sparrowa u filmu Pirati s Kariba.

Pročitajte više