Od raka pluća preminuo glumac iz legendarne "Obitelji Soprano"

Screenshot: YouTube

AMERIČKI glumac Frank Pellegrino preminuo je u 73. godini od raka pluća, piše US Weekly.

Pellegrino, najpoznatiji po ulozi u jednoj od najboljih serija HBO-a svih vremena, "Obitelj Soprano" u seriji o mafijaškoj obitelji glumio je šefa FBI-a, Franka Cubitosa.

Osim glumom, Pellegrino se bavio i ugostiteljstvom. Naime, bio je suvlasnik popularnog restorana Rao's koji je njegova obitelj u istočnom Harlemu u New Yorku utemeljila još 1896. godine. Bio je suvlasnik i popularnog "Ceasar's Palacea" u Los Vegasu, a ljubav prema hrani "natjerala" ga je i da napiše nekoliko knjiga.

Gosti njegove tradicionalne talijanske kuhinje bili su, između ostalih, Woody Allen, Tony Bennett i Michael Douglas, reper Jay-Z u restoranu je snimao spot za singl 'D.O.A.', a restoran je poslužio i kao interijer za neke scene u filmu "Vuk s Wall Streeta" te seriji "Zakon i red" u kojoj je svojedobno gostovao preminuli glumac. 

"New York je izgubio dio sebe. Frank je bio dobri duh grada. Ostat će naša najveća legenda. Svi su ga obožavali jer je bio najvelikodušniji i najtopliji čovjek na svijetu. Nedostajat će nam njegova spontana pjesma u restoranu", rekao je prijatelj preminulog glumca i kandidat za gradonačelnika New Yorka Bo Dietl.

Pročitajte više