Od šik šešira do čudnovatih instalacija za glavu

I OVE je godine održana tradicionalna utrka konja u francuskom Chantillyju. Svake godine u kasno proljeće tamo se održavaju utrke konja, no trke padaju u drugi plan kada se na tamošnjem hipodromu održava revija neobičnih šešira.

Prava remek-djela u malome

Od pamtivijeka konjske utrke prati i ova zanimljiva modna parada. Dok muškarci ulažu novce na konje, francuske dame u publici sjede s raznim šeširima na glavi. Iako je šeširu prvobitna funkcija da štiti glavu od sunca ili hladnoće, on je postao ženski modni simbol. Tako se paralelno održava i izbor najljepšeg među najljepšim. Bilo je tamo svega, od avangardnih do onih klasičnih. Prava remek-djela u malome.

Ovogodišnji moto manifestacije očito je bio "manje je više", na damskim glavama moglo se pronaći svašta. Za neke je čak bilo upitno pripadaju li uopće u  kategoriju pokrivala za glavu, dok su se mnoge žene odlučile za prave "instalacije". Cilj ove revije bio je ostati zamijećen, u čemu su neke žene malo i pretjerale. Našlo se tu raznih materijala od žica pa sve do krep papira, čipke i ukrasnog bilja. Šarenilo je vrištalo na sve strane.

S.C.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.