Od stečaja do ovacija: Christian Lacroix predstavio novu kolekciju

FRANCUSKI dizajner Christian Lacroix nedavno je priznao kako se njegova tvrtka nalazi u stečaju te da "osjetno pada prodaja odjeće zbog svjetske krize, kao i potražnja za luksuzom". No, ipak je na pariškom Tjednu mode predstavio svoj Haute couture za sezonu jesen/zima 2009/2010 pred 280 pomno izabranih uzvanika.

Koliko je njegov rad važan u modnom svijetu, svjedoči i natpis "Christian Lacroix zauvijek" koji se pojavio na reviji. Modeli su odustali od honorara, a radnici su besplatno šivali, sve u znaku podrške velikom dizajneru čija tvrtka broji 125 zaposlenih, a sada se našla u nezavidnoj situaciji.

"Kolekcija je veoma radikalna i sadržajna. Situacija kao što je ova natjera te da potražiš svoje najdublje i najskrivenije emocije", rekao je Lacroix koji nakon revije oduševljenje jednostavno nije mogao skriti.

Njegove haljine vise u ormaru primjerice pjevačice Christine Aguilere koja je od njega naručila i vjenčanicu, a nose ga i hvale Nicole Kidman i Madonna. Stoga bi i modnom i showbiz svijetu bilo jednostavno nezamislivo da kuća Lacroix nestane s modne scene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.