Oglasio se i tim Billa Cosbyja nakon podignute optužnice za silovanje

Foto: Facebook/screenshot NBC

NAKON što je podignuta optužnica, slavnom komičari i glumcu Bill Cosbyju prijeti od pet do 10 godina zatvora te kazna u visini do 25 tisuća dolara ukoliko bude proglašen krivim za drogiranje i silovanje bivše zaposlenice Temple Universityja Andreje Constand. No ona je tek jedna u nizu, a nakon nje javilo se više od 50 drugih žena sa sličnim optužbama protiv nekad omiljene holivudske zvijezde.

Cosby je stigao na sud, vidno narušenog zdravlja, a dvoje asistenata su ga morali pridržavati. Ipak, smogao je snage i obratio se okupljenima. Kaže i kako su razlozi njegovog privođenja politički (zbog izborne bitke za okružnog tužitelja), no silovanja nije spominjao.

"Ja sam žrtva odvjetnika koji se pokušava proslaviti, borimo se protiv optužbi, iza svega ovoga je politika", poručio je Cosby sa svojim timom, piše TMZ. Njegovi  odvjetnici su najavili i "snažnu bitku protiv svih nepravednih optužbi", a platili su i milijun dolara jamčevine. 

See Bill Cosby Enter Court on Sexual Assault Charge

The entertainer arrived at magistrate court Wednesday afternoon, wearing a hooded gray sweater and holding a cane. He stumbled slightly after exiting an SUV and had to be held up by two people.

Posted by NBC News on Wednesday, December 30, 2015


Iako on niječe cijeli slučaj, brojne žene ne slažu se s tim. Nedavno su i na desetke njih progovorile i pozirale na naslovnicu New York magazina gdje su javno ispričale svoju priču. Među njima su se našla i neka poznata lica poput nekadašnjeg supermodela Janice Dickinson i Beverly Johnson.


Victoria Valentino: "Pozvao me u Atlantic City da pogledam njegov nastup. Večer je bila čudna. Izgubila sam prtljagu, a kad sam pozvala recepciju da provjerim jesu li je možda pronašli, Cosby je poludio jer nije želio da se zna da u sobi ima 19-godišnju djevojku. Sljedećeg me jutra bacio na krevet, urlao na mene, pritisnuo podlakticom vrat i otkopčao remen. Nikad neću zaboraviti taj zvuk".

PJ Masten: "Rekla sam ljudima u Playboy Clubu što mi je učinio, a jedna od njih rekla mi je da je on Hefnerov prijatelj i da mi nitko neće vjerovati".

Tamara Green: "Ljudi me pitaju zašto ga nisam prijavila policiji. Andrea Constand učinila je to i ništa se nije dogodilo. To je bilo 2005., a tek deset godina kasnije društvene su mreže postale važnije od medija. Sve je online i nikad neće nestati".

Unatoč promjenama koje je vrijeme donijelo, 68 posto žena i dalje živi u strahu i ne žele prijaviti slučajeve silovanja. I brojni drugi poznati javno su izrazili svoje mišljenje na Twitteru tražeći pravdu za sve žrtve silovanja. "Da vjerujem u pakao, Bill Cosby bi išao tamo", poručila je glumica i scenaristica serije "Girls" Lena Dunham.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.