Oglasio se srpski glumac optužen za silovanje: Ja sam spreman za poligraf

Screenshot: Youtube

NAKON što ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje te je objavljena snimka njihovog navodnog razgovora u kojem on to ne opovrgava, oglasio se i slavni srpski glumac Branislav Lečić. 

On tvrdi da to nije učinio te je objavio da je spreman podvrgnuti se detektoru laži i zatražio od tužiteljstva da ga što prije pozove na saslušanje. 

"Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznijete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost da apsolutno nemam što skrivati, da nemam namjeru napuštati teritorij Srbije i ovim putem molim nadležno tužilaštvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja. Također, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću spreman sam se podvrgnuti poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, naveo je Lečić u službenoj izjavi koju je objavio portal Danas.rs, dodajući da izjavu daje bez "nakljukavanja" sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja.

Podsjećamo, Štajnfeld je još ranije otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije, a tek je nedavno imenovala Lečića. 

U intervjuu za srpske medije ispričala je i kako je došlo do toga

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.