Olivia Wilde na sudu pokušava natjerati bivšeg dečka da joj plaća alimentaciju?

Foto: EPA

IAKO je zbog toga što su u siječnju snimljeni kako se grle na parkiralištu u Los Angelesu izgledalo da su Olivia Wilde i Jason Sudeikis zakopali ratne sjekire, The Blast je objavio dokumente prema kojima glumica na sudu želi dokazati kako snosi "sto posto troškova skrbi o djeci".

To navodno uključuje prehranu, odijevanje i izvanškolske aktivnosti za sina Otisa (8) i kćer Daisy (6), koji žive s njom. Prema ovim informacijama, jedino u čemu njezin bivši zaručnik sudjeluje su troškovi školarine. Wilde od suda traži da ga natjera na plaćanje alimentacije, tako da može osigurati djeci skrb "u skladu s Jasonovim životnim standardom".

39-godišnjakinja od osam godina starijeg bivšeg navodno traži i da plati dio njezinih troškova za odvjetnike i knjigovođe. Odvjetnica Laura Wasser u njezino je ime predala sudu zahtjev da joj Sudeikis isplati 500.000 dolara naknade, kao i alimentaciju za djecu, i to retroaktivno.

Wilde mjesečno potroši više nego što zaradi?

U dokumentima piše kako "Jason dijeli istu odgovornost za skrb o djeci kao i ona, no ona sada snosi lavovski dio troškova". Priču o njihovom sukobu oko financija prenijeli su i drugi strani mediji, a Page Six navodi da je došao i do izvora bliskom Sudeikisu.

"Njih su dvoje tijekom cijele svoje veze jednako i pošteno dijelili sve troškove, pa tako i troškove povezane s djecom. Jason je poduzeo pravne korake ponajprije da osigura da djeca imaju jednaku skrb kod oba roditelja. Želio je da to bude zasnovano na odluci suda o tome što je financijski pošteno", ispričao je insajder.

Iz podneska koji je Wilde dala na početku njihovog natezanja na sudu, otkriveno je da ima oko 10 milijuna dolara imovine. Napisala je kako ima 645.187 dolara na bankovnim računima, 3.902.689 u dionicama i obveznicama, 6.021.860 u nekretninama - ukupno 10.569.736 dolara.

U istom su dokumentu navedeni i neki od troškova zbog kojih joj prijeti financijska propast. Njezin mjesečni prihod iznosi 71.667 dolara, no samo na hipoteku, pranje odjeće i čišćenje troši 107.000 dolara i više.

"To što su zapečaćeni, privatni dokumenti, koji nikad nisu bili namijenjeni uporabi u javnosti, procurili u javnost golema je povreda povjerenja. To je privatna, obiteljska stvar u koju su uključena mala djeca, a ne prestaje biti tema tabloida. Sve to traje godinu dana i doista je traumatično", rekao je glasnogovornik Olivije Wilde za vijesti TV kanala E!

Buran prekid

Inače, Jason i Olivia razišli su se nakon što su sedam godina bili zaručeni. Njihov prekid bio je obilježen incidentima, pa je tako Oliviji tijekom govora na CinemaConu u Las Vegasu uručena tajanstvena omotnica s oznakom "osobno i povjerljivo". Ispostavilo se da je riječ o pravnim dokumentima koje joj je poslao Jason, a odnosili su se na skrbništvo nad njihovom djecom.

Nakon njihovog prekida Olivia je bila s glazbenikom Harryjem Stylesom. Zajedno su radili na filmu Don't Worry Darling. Medijski napisi sugerirali su i da je vezu s Harryjem započela dok je još bila u vezi s Jasonom. U studenom prošle godine objavljeno je da su pjevač i glumica prekinuli nakon dvije godine veze. 

Pročitajte više