Oscar humanosti: Novi trofej Slavena Bilića

U PREPUNOJ dvorani Grand Dalmacija hotela Le Meridien Lav, u organizaciji MUOSID-a, zaklade Kap za slap i Rotary kluba Split Plus, a u produkciji agencije Libor, održana je završna večer humanitarnog projekta Dodir dobrote, koji je ove godine realiziran uz potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. U centralnom dijelu  večeri  dodijeljene su skulpture "Dodir dobrote 2009.", tvrtkama i osobama,  koje su prema  podacima dostavljenim zakladi Kap za slap, pokazali iznimnu kvalitetu svog humanitarnog djelovanja u proteklih godinu dana.

U znak zahvalnosti za cjelogodišnji humanitarni rad svih ljudi dobre volje, ova večer nije bila zamišljena kao još jedno prikupljanje donatorskih sredstava već je želja organizatora bila da  u opuštenoj i toploj atmosferi odaju priznanje i iskažu zahvalnost ukupnom humanitarnom djelovanju  na ovim prostorima.

Kako je istakao Ante Raos, upravitelj Zaklade Kap za slap, cilj projekta Dodir dobrote je poticanje sustavnosti u humanitarnom djelovanju, ali i poticanje  donatora  da najdirektnije odlučuju kome i na koji način žele pomoći kao i  prezentacija  što veće transparentnosti korištenja doniranih sredstava. Ovom se plemenitom cilju odmah na početku večeri pridružio i sam domaćin svečanosti Le Meridien Lav hotel odlukom da preuzme troškove organizacije večere, svih posluženih pića kao i troškove noćenja za goste koji su samo za ovu prigodu stigli iz drugih krajeva Hrvatske.

Kako se priznanja "Dodir dobrote" s pravom nazivaju oscarima humanosti, i samoj dodjeli su prisustvovale brojne poznate osobe iz društvenog života. Tako su se među prezenterima  na velikom platnu pojavili ; Ariana Čulina, Stipe Božić, Marijan Ban, Čubi, Giulianno, Dino Rađa, Mladen Badovinac i mnogi drugi , među gostima na svečanosti ; Slaven Bilić, Oliver Dragojević, Zlatan Zuhrić Zuhra, Aljoša Asanović, Lvky, Željko Jerkov, župan Splitsko dalmatinski Ante Sanader, gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić,  gradonačelnik Kaštela Joško Berket i brojni drugi gosti, a prisutne je putem vide linka pozdravio i Princ Luitpold od Bavarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.