Osobe s invaliditetom na Ultri tetovirale posjetitelje i oduševile maštom

Screenshot: YouTube

OSOBE s invaliditetom su na štandu na ovogodišnjoj Ultri u Splitu izrađivale privremene tetovaže, maštom oduševivši posjetitelje koji su tražili tetoviranje ili 3D naljepnice te postere.

Najbolje su prolazile privremene tetovaže s natpisom ​"​srcolomac/srcolomka​"​ ("heartbreaker") i​ ​​"neposlušna/neposlušan" ("troublemaker"), izvijestili su iz integrativne radionice tvrtke Macan d.o.o., specijalizirane u tisku i koja zapošljava osobe s invaliditetom.​ 

Na štandu su, kažu, imali puno posla​ i najveću gužvu na Ultri, no svi su strpljivo u redu čekali svoju privremenu tetovažu. Tetovaže su se mogle nositi sve dane Ultre, a izdržale su i do nekoliko tuširanja.

Gužve na štandu tijekom cijele noći

​Voditelj projekta Filip Macan, iz integrativne radionice tvrtke, rekao je da su gužve na njihovom štandu počinjale oko 23 sata i trajale sve do kraja partyja​. ​

"​Inovacijama u dizajnu, u kreiranju i razvijanju novih dizajnerskih produkata, poslovnom prisnošću i toplinom te primjerom potič​emo lokalnu, ali i širu poslovnu zajednicu na zapošljavanje i integraciju osoba s invaliditetom", rekao je Macan.

"Djelatnike integrativne radionice potičemo da se, unatoč određenim poteškoćama, razvijaju u području dizajna i tiska​", dodao je.