Osuđeni zlostavljač djece godinama upošljavao dječje zvijezde



TRIDESETPETOGODIŠNJI Jason James Murphy odslužio je petogodišnju kaznu zbog zlostavljanja osmogodišnjaka, ali već punih deset godina radi kao "casting assistant", pronalazeći angažmane za dječje zvijezde na velikim holivudskim projektima.

Problem je nastao kada je inspekcija otkrila da Murphy (pod imenom Jason James) već godinama radi s djecom, a angažiran je i na velikim projektima kao što su "Super 8", "School of Rock" i najnovijem filmu braće Farrelly "Three Stooges". Iako policija nema razloga sumnjati da je došlo do novih zlostavljanja, a Murphy je otvoren suradnju s vlastima (naime, registrirani zlostavljači dužni su u roku od pet dana dati do znanja da koriste pseudonim), ovo je otkriće potreslo Hollywood. Zabrinuti se pitaju kako je moguće da osuđeni zlostavljač radi na tako velikim projektima bez potrebne provjere povijesti kažnjavanja.

Sindikat i njegovi suradnici novinarima su rekli da nisu znali za njegovu problematičnu prošlost, a udruge zadužene za zaštitu djece od sindikata ubuduće traže strože provjere svojih članova. "Šokiran sam, kao redatelj, kao otac i kao osoba zadužena za sigurnost djece s kojom surađujem. Nezamislivo je da je netko takav bio među nama", rekao je J. J. Abrams, redatelj filma "Super 8".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.