Udala se kći najljepše kraljice na svijetu. Pogledajte fotke s vjenčanja

Foto: Profimedia

PRINCEZA Iman, najstarija kći jordanskog kraljevskog para, kraljice Ranije i kralja Abdullaha II., vjenčala se u Ammanu s grčkim poduzetnikom Jameelom Alexanderom Thermiotisom. Ceremonija je trajala samo 15 minuta, a par je izrekao sudbonosno "da" u palači Beit Al Urdun, javlja Vogue.

26-godišnja mladenka nosila je bijelu haljinu s dugim skutom i dijamantnu tijaru. Vjenčanica s povišenim ovratnikom i detaljima od čipke na gornjem dijelu i rubovima rukava rad je modne kuće Dior. Princeza je nosila i dugi veo od tila koji je na mjestu držala tijara. 

Njezin suprug, dvije godine stariji financijaš Džamil Alexander Thermiotis, rođen u Venezueli, koji radi za Ventura Capital u New Yorku, nosio je klasično trodijelno crno odijelo. Princezu je kroz vrtove palače dopratio prijestolonasljednik i njezin stariji brat Hussein.

Husein je na Instagramu uz fotografije ceremonije napisao: "Zahvalan za sve dragocjene uspomene koje dijelimo i presretan što vas vidim kako danas slavite svoje vjenčanje... Želim vam, dragi Iman i Džamile, život pun blagoslova i sreće."

Kraljica Rania održala emotivan govor

Na vjenčanju je bilo nazočno oko 150 uzvanika, a u vrtovima su ih primili kraljevi. Na popisu su bili članovi jordanske kraljevske obitelji kao što su princeza Muna, mladenkina baka po ocu, princeza Basma i princeza Aisha.

Jedan dio ceremonije, onaj u kojem su mladenci razmijenili prstenje, potpisali vjenčani dokument ispred monarha i pročitali stih iz Kurana, izravno se prenosio na televiziji. Uoči vjenčanja kraljica Rania održala je emotivan govor.

"Svaka majka zna da joj kći nakon nekog vremena postane kao prijateljica. Tako da je teško znati da ona neće biti uz mene svaki put. Ali Iman je brzo odrasla i postala je prekrasna nevjesta", rekla je, između ostalog, kraljica, koja je na vjenčanje stigla u blijedoružičastoj dugoj haljini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.