Ova scena iz Teletubbiesa bila je toliko jeziva da su zabranili emitiranje epizode

Screenshot: Twitter

ČITAVE generacije djece odrasle su gledajući kultne Teletubbiese. Tinky-Winky, Dipsy, Laa Laa, Po i beba sunce likovi su koje je teško zaboraviti, baš kao i jednu jezivu scenu iz 1999. koja je toliko razbjesnila roditelje da je BBC zabranio emitiranje te epizode.

Epizoda naziva Lav i medvjed emitirana je 1997. i proglašena "previše strašnom" za publiku kojoj je namijenjena, odnosno djecu u dobi od jedne do četiri godina. No što to može biti toliko strašno? Za sve je "kriv" jedan lik koji se pojavio u epizodi.

Psihodelični lav

Na početku scene pojavljuje se lav s uznemirujuće izbuljenim očima koji riče dok se vozi na kolima preko livade. Na scenu tada dolazi medvjed vičući "Buuu!" čudnom lavu.

"Ja sam strašni lav i tražim medvjeda", kaže praveći grimase i zatim dodaje: "Znam da se skriva, ali ne znam gdje." Kadar se zatim pomiče do četiri Teletubbiesa, koji promatraju kako se odvija cijela muka.

"Gledam ovamo i gledam tamo", kaže lav, naizgled fiksiran na neuhvatljivog medvjeda, i nastavlja razgledavati okolo. Medvjed tada ispušta djetinjast, ali vrlo jezovit hihot kako bi zadirkivao očito frustriranog lava. Kamera zatim zumira lavlje lice dok on povisuje glas i pita: "Gdje je medvjed?"

Kad ga je napokon ugledao, lav pojuri za njim dok medvjed govori: "Uhvati me!" i zatim se krenu loviti oko brda ispuštajući vrlo čudne zvukove.

Brojne pritužbe

Nakon emitiranja epizode roditelji su uputili brojne pritužbe ističući kako je glazba neprikladna za dob djece, a zasmetali su im i zastrašujući glasovi, mračni ton i jezivi dijalozi te je zbog toga 1999. zabranjeno emitiranje ove epizode.

Nakon što je isječak objavljen na Twitteru, brojni tviteraši prisjetili su se traumatičnog iskustva gledanja jezivog lava, a jedan je napisao: "Ovo me traumatiziralo kao klinca, točno se sjećam da sam bio prestravljen zbog toga. To je jedino živo sjećanje koje imam iz svoje mladosti."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.