Ovaj grad je četvrtu godinu za redom za gradonačelnika izabrao psa

Foto: Facebook/ Twitter

ZA NAJNOVIJEG gradonačelnika Rabbit Hasha, malenog gradića u Kentuckyju, izabran je pas Brynneth Pawltro.

Brynn je pit bull od tri godine, a u borbi za gradonačelničku fotelju natjecala se protiv mačke Stelle i magarca Higginsa, prenosi Huffington post.

Za Brynn je ovo prvi put da se okušala u politici, ali nije prvi put da Rabbit Hash ima psećeg gradonačelnika. Brynn im je četvrta za redom, a mandat je preuzela od Lucy Lou koja pripada pasmini border collie.

Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brynn i dalje privlači veliku pozornost medija. 

"Brynn je obećala da će lijepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rabbit Hash, osobito mačke. Inače voli naganjati mačke, ali zaklela se da će se suzdržati od toga", rekla je njena vlasnica Jordie Bamforth.

Prema pisanju Associated Pressa, ovaj je gradić premalen da bi mu zaista trebao gradonačelnik, ali se od devedesetih organiziraju glasovanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu glasovati koliko god puta žele.

Na zadnjim je izborima, održanim u studenom prošle godine, prikupljeno gotovo devet tisuća dolara koji su upotrijebljeni za obnovu gradske trgovine mješovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.