U Hrvatskoj postoji nešto što se zove Trezor 1232. Znate li što je to?

Video: Index

VINARIJA Kutjevo već je dugo poznati simbol hrvatske vinske kulture. Vrhunska vina proizvodi još od davne 1232. godine, a njihovu kvalitetu potvrđuju i brojni certifikati te regionalne i međunarodne nagrade. U više od 120 godina starom, restauriranom Turkovićevom podrumu vinarija Kutjevo predstavila je svoj novi, dugoočekivani projekt - Trezor 1232.

Mjesto na kojem će strastveni ljubitelji vina moći čuvati svoje butelje dok ne budu najbolje za kušanje inovacija je koja još nije viđena u ovom dijelu Europe. Prilikom izgradnje ovog jedinstvenog vinskog trezora posebna se pažnja posvetila omogućavanju idealnih uvjeta za čuvanje vina. Kako on izgleda i što sve nudi zaljubljenicima u vino, pogledajte u videu ispod.

U Trezoru 1232 simbolično se nalaze i 1232 pozicije za butelje koje će korisnici predati na odležavanje. Svaka pozicija ujedno sadrži i jedinstveni identifikacijski broj, a kako proces deponiranja odabranog vina točno izgleda, opisao nam je Dino Galić, član Uprave vinarije Kutjevo.

"Sistem zakupa je sljedeći: vi uzmete poziciju te dobivate poklon-paket koji nosite sa sobom. Na ID kartici je pozicija na kojoj se vino nalazi te u svakom trenutku možete provjeriti da je u sigurnim rukama." Također, svi oni koji odluče zakupiti poziciju u novom kutjevačkom trezoru dobivaju i membership token s kojim će bilo kada moći odraditi redovne degustacije.

Isto tako, svako vino ima točno određenu godinu do koje se mora nalaziti u trezorskom zapisu. Upravo zbog toga enolozi vinarije Kutjevo u suradnji sa stručnim žirijem čiji su članovi bili Saša Špiranec, Rene Bakalović, Ivo Kozarčanin te Darko Lugarić odredili su kada će etikete kutjevačkih sorti u kolekcijama Koria, de Gotho i Maximo dosegnuti svoj puni potencijal. Vlasnici trezorskog zapisa dobit će i poseban poklon. Radi se o dijelu terroira iz kojeg loze vinarije Kutjevo crpe svoj identitet, a specifičan je za odabrano vino. 

Vinski trezor za službenu rezervaciju dostupan je od 23. siječnja 2023. te se zainteresirani mogu javiti na mail trezor@kutjevo.com, a službeno otvorenje za javnost bit će u ožujku 2023.

Sadržaj donosi Index u suradnji s vinarijom Kutjevo te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.