Ove poznate osobe nisu došle na krunidbu kralja Charlesa

Foto: Profimedia/EPA

Kraljevoj krunidbi u Westminsterskoj opatiji prisustvuje oko 2000 ljudi, no neka poznata imena nisu se pojavila na povijesnom događaju za Ujedinjeno Kraljevstvo, a neka od njih nisu uopće ni pozvana.

Meghan Markle

Princ Harry doputovao je iz Kalifornije kako bi prisustvovao krunidbi, no njegova supruga Meghan Markle nije došla s njim. Ostala je u Americi s trogodišnjim Archiejem i jednogodišnjom Lilibet, a postoji niz navodnih razloga za njezinu odsutnost. Daily Telegraph je naveo da je jedan od njih njena želja da proslavi Archiejev četvrti rođendan, koji pada na dan krunidbe.

Novine su također izvijestile da je odlučila držati se podalje zato što nije dobila zadovoljavajući odgovor na pismo koje je poslala kralju izražavajući zabrinutost zbog nesvjesne pristranosti u kraljevskoj obitelji.

Earl Spencer

Brat princeze Diane Earl Spencer rekao je u veljači da ne očekuje da će biti pozvan na krunidbu. Na pitanje hoće li mu biti odobreno mjesto na događaju rekao je za podcast Off Air… with Jane Garvey and Fi Glover: "Ne vjerujem, mislim da dolazi samo oko dvije tisuće ljudi."

Također je rekao da će tog dana razmišljati o svojoj pokojnoj sestri, koja je poginula u dobi od 36 godina u prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Dianine sestre Sarah McCorquodale, koja je kratko hodala s kraljem Charlesom, i Jane Fellowes također nisu prisustvovale službi u Westminsterskoj opatiji.

Sir Elton John

Sir Elton John ima dugogodišnju vezu s kraljevskom obitelji. Poznato je da je bio blizak s princezom Dianom, bivšom suprugom kralja Charlesa, a zna se i da je blizak s Harryjem i Meghan. Izvješća navode da je pjevač pozvan da nastupi na krunidbi, no njegov tim potvrdio je za Rolling Stone da je odbio zbog gustog rasporeda.

Adele

I ona je odbila nastupati na krunidbi, a razlog nije objavljen. Adele je navodno odustala i od nastupa na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete II. prošle godine zbog problema s gustim rasporedom.

Sarah Ferguson

Charlesova bivša šogorica i bivša supruga princa Andrewa Sarah Ferguson nije prisustvovala ceremoniji krunidbe. Ferguson i princ Andrew razvedeni su od 1996. godine, ali Ferguson još uvijek ima titulu vojvotkinje od Yorka. Također još uvijek živi s princem Andrewom u Royal Lodgeu, koji su nedavno zamoljeni da napuste.

Danska kraljica Margareta II.

Nakon operacije leđa 83-godišnja danska kraljica Margareta II. nije prisustvovala kraljevoj krunidbi s ostalim monarsima iz cijelog svijeta. Njezin sin prijestolonasljednik Frederik i njegova supruga, princeza Mary, rođena u Australiji, stigli su u London na krunidbu.

Pročitajte više